Τους βασικούς άξονες του προγράμματος της για την Π.Ε. Καστοριάς και υποψ. Π.Σ. του Νομού παρουσίασε η Γ. Ζεμπιλιάδου (φωτο)

κατηγορία : Δυτική Μακεδονία/Τοπικά Νέα από

Τους βασικούς άξονες του προγράμματός της για την Καστοριά και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού της «Ελπίδα για τη Δυτική Μακεδονία», παρουσίασε σήμερα η υποψήφια περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την οποία παραχώρησε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «DIAMOND», στους Μανιάκους.

Η κ. Ζεμπιλιάδου έκανε λόγο για πλήρη αποδόμηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατά τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καταρρέουν όλοι οι τομείς της οικονομίας.

Παρουσίασε στη συνέχεια τους βασικούς άξονες του προγράμματός της για την Π.Ε Καστοριάς, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι το μεγάλο στοίχημα για τον Συνδυασμό της, είναι το αεροδρόμιο.

« Έχουμε ένα διεθνές αεροδρόμιο που πραγματικά κοιμάται. Είναι χωρίς αυτή τη ζωή και τις πτήσεις που πρέπει να έχει ένα αεροδρόμιο. Όταν βλέπουμε δίπλα μας ένα άλλο περιφερειακό αεροδρόμιο αυτό της Καβάλας π.χ., να έχει ξεπεράσει κι αυτό της Θεσσαλονίκης στην κίνηση, σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε κάτι σύντομα γιατί σύνδεση με το αεροδρόμιο σημαίνει ανάπτυξη για την Περιφέρειά μας.

Η δική μας θέση είναι ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα έχει ένα αεροδρόμιο. Κι αυτό, είναι της Καστοριάς.

Σε σύμπραξη με ιδιώτες, με χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ που θα φροντίσουμε, θα πρέπει να γίνουν όλες οι αναγκαίες υποδομές, για να λειτουργήσει αυτό το αεροδρόμιο», sημείωσε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της παρουσίασε τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους οι οποίοι έχουν πλαισιώσει μέχρι στιγμής τον συνδυασμό της στην Π.Ε., που είναι οι εξής: Δημήτρης Γιαγκόπουλος, Γιώργος Διγκόλης, Ναούμ Μπούσης, Λίτσα Πουρσανίδου, Κώστας Πανταζόπουλος, Αποστόλης Τζώτζης, Ειρήνη Χριστοφίδου.

«Η δική μας δύναμη είναι η γνώση, είναι η απόφασή μας να δουλέψουμε πολύ για να μπορέσουμε να ανατάξουμε την οικονομία της περιοχής, να πάμε σε μια Περιφέρεια με ισχυρή οικονομία και το τρίτο είναι η συστράτευση δυνάμεων.

Εμείς, δεν κάναμε κανένα κομματικό κάλεσμα. Απευθύναμε ένα προσκλητήριο σε ανθρώπους απ’ όλο το δημοκρατικό φάσμα που είχαν τη διάθεση να δουλέψουν για τον τόπο τους. Που είχαν τη διάθεση να μπορέσουν να δουλέψουν σκληρά. Γιατί είναι άνθρωποι που ζουν μέσα στην πραγματική οικονομία, αντιλαμβάνονται ότι το πράγμα δεν πάει άλλο και πάνω απ’ όποιο κομματική ή φιλική ή οικογενειακή προτεραιότητα βάζουν το ότι πρέπει να ζήσει ο τόπος για να μπορέσει να κρατήσει εδώ τους ανθρώπους του.

Η δική μου υποψηφιότητα δεν έχει έρθει με κανένα χρίσμα. Ούτε με διορισμό. Γι’ αυτόν τον λόγο είμαι τελείως απαλλαγμένη από δεσμεύσεις που επιβάλλουν θέσεις, επιβάλλουν υποψηφιότητες, που απαγορεύουν τη διαφωνία. Είμαστε ελεύθεροι από εντολές άνωθεν.

Οι μόνες δεσμεύσεις που έχουμε ως συνδυασμός, είναι οι πολίτες οι οποίοι με την ψήφο τους θα μας βάλουν εκεί που θα έχουν επιλέξει», τόνισε.

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων.

Σ.Ι. – Ε.Ψ.