Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού της και τους υποψήφιους Π.Σ. της Π.Ε. Καστοριάς παρουσίασε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου (φωτο)

κατηγορία : Δυτική Μακεδονία/Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Ελπίδα για τη Δυτική Μακεδονία» και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε Καστοριάς, παρουσίασε η επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφια περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε αίθουσα του HOTEL TSAMIS.

Την υποψήφια Περιφερειάρχη προλόγισε ο πρώην δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Αποστόλης Κιοσσές.

H κα Ζεμπιλιάδου στην ομιλία της αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του συνδυασμού της αλλά και στο πρόγραμμά της για την Καστοριά, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι η Καστοριά να γίνει η καρδιά της «νέας οικονομίας», που θα συνδυάζει τους παραδοσιακούς κλάδους της με ένα ολιστικό τουριστικό προϊόν για τη Δυτική Μακεδονία. Ένας ευρωπαϊκός, τουριστικός και ναυταθλητικός προορισμός.

Έκανε επίσης λόγο για υλοποίηση συνδυασμένων μεταφορών που θα συνδέουν την περιοχή με την Ευρώπη και αφορούν στη διασύνδεση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καστοριάς με τους κάθετους διευρωπαϊκούς άξονες,  τον Ε65, το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Χ και τη σιδηροδρομική σύνδεση της Καστοριάς με τη νέα γραμμή «Φλώρινα- – Καστοριά – Πόγραδετς».

Μίλησε ακόμη για στήριξη της επιχειρηματικότητας με την εξασφάλιση της πρόσβασης σε Χρηματοδοτικά Εργαλεία ρευστότητας, τη  χρηματοδότηση του «MASTER PLAN της ΓΟΥΝΑΣ»την τόνωση του Κατασκευαστικού Κλάδου με ένα μεγάλο πρόγραμμα «εξοικονομώ» και δημόσιων επενδύσεων, για αναπλάσεις όψεων και εισόδων τουριστικών περιοχών, τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων κυρίως για ανέργους,  επενδύσεις σε υποδομές και δράσεις για αθλητικό/ναυταθλητικό, ιατρικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, χιονοδρομικό τουρισμό.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην εξασφάλιση φθηνής ενέργειας με την  υλοποίηση της παροχής Φυσικού Αερίου  και την υποβολή του επενδυτικού φακέλου των δικτύων για χρηματοδότηση από το σχέδιο Γιούνκερ και την ΕτΕπ και μίλησε ακόμη, για  θωράκιση των πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων, την εφαρμογή και υλοποίηση έργων του σχεδίου διαχείριση της λίμνης αλλά και για ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση της Καστοριάς.

Η κα Ζεμπιλιάδου κλείνοντας την ομιλία της αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα της επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η δική μου υποψηφιότητα είναι μία αυτοδιοικητική υποψηφιότητα που δεν υπακούει σε κομματικά χρίσματα, σε διορισμούς άνωθεν. Είναι μία υποψηφιότητα που ζήτησε στήριξη από συλλογικότητες πολιτικές και κοινωνικές και είχε την τύχη να έχει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής και μακάρι να έχει  και τη στήριξη και άλλων συλλογικοτήτων πολιτικών και κοινωνικών.

Αυτό όμως που μας δίνει μεγάλη χαρά, είναι ότι αυτός ο συνδυασμός έχει τη στήριξη των Δυτικομακεδόνων. Των πολιτών. Και γι’ αυτούς τους ανθρώπους – ακριβώς επειδή η υποψηφιότητα δεν προέρχεται από διορισμό άνωθεν δεν μου είπε κάποιος εσύ θα κατέβεις για υποψήφια για περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας –  αποφασίσαμε μία ομάδα ανθρώπων, να κατέβουμε ως υποψήφιοι στην Περιφέρεια.

Δική μου δέσμευση απέναντι σας είναι ότι θα ενεργώ και θέλω να ενεργώ, για τη Δυτική Μακεδονία και για τους πολίτες της ως σύνολο. Δεν χωράνε κομματικές διακρίσεις και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς για μένα που γαλουχήθηκα στην Αυτοδιοίκηση, υπηρέτησα τον θεσμό της Περιφέρειας επί σειρά ετών από διάφορες θέσεις συνεργάστηκα με αξιόλογους ανθρώπους χωρίς ποτέ να σκεφτώ την κομματική τους προέλευση».

Τέλος, παρουσίασε τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους για την Π.Ε. Καστοριάς σημειώνοντας ότι η περιοχή, χρειάζεται ανθρώπους οι οποίοι να αγαπούν πρώτα τον τόπο κι όχι την καρέκλα ή το προσωπικό συμφέρον.

«Ζήτησαν να έρθουν μαζί μου κάποιοι άνθρωποι που διαπνέονται από τα ίδια αισθήματα. Είναι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο και αγωνιούν για αυτόν. Στάθηκα πολύ τυχερή είναι  αλήθεια, γιατί ήρθαν κοντά μου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, πολύ και άξιοι άνθρωποι. Άνθρωποι με τους οποίους δεν μας ενώνουν κοινές πολιτικές αναφορές, ούτε είναι άνθρωποι με τους οποίους ψηφίσαμε ποτέ το ίδιο κόμμα.

Άνθρωποι με τους οποίους αναπτύξαμε μαζί τον πιο ισχυρό δεσμό. Την αγάπη μας για τον τόπο. Την απόφασή μας να δουλέψουμε σκληρά, να τον βάλουμε στον δρόμο της ανάπτυξης. Αυτό  είναι το κοινό μας όραμα», υπογράμμισε.

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Ελπίδα για τη Δυτική Μακεδονία» στην Π.Ε Καστοριάς είναι οι εξής: Γιαγκόπουλος Δημήτριος, Διγκόλης Γεώργιος, Κακουλίδης Στάθης, Μπαλλή Ξένια, Μπούσης Ναούμ, Παμπουκίδης Βασίλειος, Πανταζόπουλος Κωνσταντίνος, Πουρσανίδου Λίτσα, Τζώτζης Απόστολος, Νότη – Τοτονίδου Όλγα και Χριστοφίδου Ειρήνη.

Σ.Ι. – Ε.Ψ.