Τιμές-φωτιά για το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος | Business News

/

Ο νές αυξημένος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αλλά και ο ΦΠΑ, βάζουν “φωτιά” στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης φέτος που ξεκινά να διατίθεται από 15 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με υπολογισμούς, το πετρέλαιο θα πωλείται σε σχέση με την αντίστοιχη εναρκτήρια περίοδο της διάθεσής του κατά 11% ακριβότερο. Αν θεωρήσουμε πως ξεκινά η διάθεσή του από σήμερα, η τιμή του θα κυμαινόταν κάπου ανάμεσα στα  0,92 ευρώ το λίτρο ή 920 ευρώ τα χίλια λίτρα.

Πιο συγκεκριμένα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης ανεβαίνει στα 0,28 ευρώ το λίτρο ή 280 ευρώ τα χίλια λίτρα από 0,23 ή 230 ευρώ ανά χίλια λίτρα που ίσχυε μέχρι και την περασμένη χειμερινή σεζόν. Επιπλέον ο ανώτατος ΦΠΑ αναπροσαρμόστηκε στο 24% από 23%, ήτοι κατά μία ποσοστιαία μονάδα με αποτέλεσμα την πρόσθετη επιβάρυνση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Η “τσιμπημένη” τιμή φέτος γαι το πετρέλαιο καταλήγει στα κρατικά ταμείο  αν υπολογίσουμε πως το άθροισμα του ΕΦΚ, του ΦΠΑ και των λοιπών τελών και επιβαρύνσεων είναι στο 0,467 ευρώ το λίτρο, όταν η τελική τιμή είναι στο 0,92 ευρώ το λίτρο.

Τιμές-φωτιά για το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος | Business News.

Source: Τιμές-φωτιά για το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος | Business News

Προηγούμενο Άρθρο

Έρχεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 30 δήμους – Μεταξύ αυτών και η Καστοριά | Aftodioikisi.gr

Επόμενο Άρθρο

Η Μαρία Αντωνίου για την μείωση των αεροπορικών δρομολογίων Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά

Τελευταία από Ελλάδα

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Κυρ. Mητσοτάκη από συλλόγους Εστίασης

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 27/11/2023 Προς: Πρωθυπουργό της Χώρας                                                                                                             κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, Πριν