Τη Δευτέρα η έναρξη λειτουργίας του υποκαταστήματος Καστοριάς του Ελληνικού Κτηματολογίου

Ξεκινάει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 η λειτουργία του Υποκαταστήματος Καστοριάς του ν.π.δ.δ Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Το Υποκατάστημα Καστοριάς, με έδρα την Καστοριά, μετά την κατάργηση του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Καστοριάς (ΦΕΚ 202/Β΄/15-01-2024), υπάγεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Δυτικής Μακεδονίας του ν.π.δ.δ Ελληνικό Κτηματολόγιο και είναι αρμόδιο για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ, ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΛΕΥΚΗΣ, ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ, ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ, ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΗΛΙΑ, ΑΜΜΟΥΔΑΡΑΣ, ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΥΓΗΣ, ΒΙΤΣΙΟΥ, ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ, ΓΕΡΜΑ, ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΙΕΡΟΠΗΓΗΣ, ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΟΡΗΣΟΥ, ΚΟΡΟΜΗΛΕΑΣ, ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ, ΛΑΚΚΩΜΑΤΩΝ, ΛΙΘΙΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΩΝ, ΜΗΛΙΤΣΑΣ, ΝΟΣΤΙΜΟΥ, ΟΙΝΟΗΣ, ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ, ΣΠΗΛΑΙΩΝ, ΣΠΗΛΙΟΥ, ΤΣΑΚΟΝΗΣ, ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟΥ της Π.Ε. Καστοριάς.

Μετά και την ένταξη του Υποθηκοφυλακείου Καστοριάς στο Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, λειτουργούν 14 από τα 17 οριστικά Κτηματολογικά Γραφεία και 70 από τα 75 Υποκαταστήματα τους. Το επόμενο διάστημα, με ταχείς ρυθμούς, συνεχίζουμε προς την ολοκλήρωση της οριστικής δομής.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο προχωράει ψηφιακά, ώστε να αποτελεί μια σύγχρονη δομή που ανταποκρίνεται πλήρως στην ψηφιακή εποχή, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ελαχιστοποιώντας το χρόνο των συναλλαγών. Μέσω ευέλικτων ψηφιακών εφαρμογών, που βρίσκονται στο gov.gr και την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr, οι πολίτες και οι επαγγελματίες διευκολύνονται στις συναλλαγές τους, οι ουρές εξαλείφονται και οι μεταβιβάσεις ακινήτων επιταχύνονται.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες:

  • Η καταχώριση συμβολαίων και η υποβολή αιτήσεων διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων από πολίτες και επαγγελματίες, καθώς και η έρευνα των επαγγελματιών στην κτηματολογική βάση μπορούν να γίνονται και ψηφιακά.
  • Οι αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών/αντιγράφωνπραγματοποιούνται και παραλαμβάνονται μόνο ψηφιακά (7/24).
  • Το πρωτόκολλο είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικό.
  • Τα μεγαρόσημα στα πιστοποιητικά και τις αιτήσεις καταργούνται.
  • Οι πληρωμές γίνονται υποχρεωτικά είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω POS.
  • Οι επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθέντων κατατίθενται ηλεκτρονικά.

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Διεύθυνση: Γράμμου 175Β, Τ.Κ. 52100, Καστοριά

Τηλέφωνο: 24670-29172 & 24670-29971

Για τα έντυπα των αιτήσεων και γενικές πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr.

Προηγούμενο Άρθρο

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: Η ισότητα δεν είναι προνόμιο, ούτε παροχή του κράτους και των εργοδοτών, αλλά θεμελιώδες δικαίωμα!

Επόμενο Άρθρο

“Οι λιχουδιές της Όλγας”: Δείτε το σημερινό μενού 08/3

Τελευταία από Τοπικά Νέα