Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Καστοριάς ανακοίνωσε ο Τρύφωνας Πολυγιάννης – “Για τον Δήμο Καστοριάς και θέλουμε αλλά και μπορούμε” το όνομα του Συνδυασμού

Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Δημάρχου Καστοριάς, ανακοίνωσε σήμερα ο Τρύφωνας Πολυγιάννης, κατά την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των μ.μ.ε. σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Europa”.

Ο κ. Πολυγιάννης ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού και αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους.

Συγκεκριμένα επισήμανε:

Μετά από ώριμη σκέψη, αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη και πολλή με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Καστοριάς.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για το μέλλον των συμπολιτών αυτού του τόπου, του Δήμου, με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση ταυτόχρονα, σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος Καστοριάς στις επόμενες εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023.

Η νέα χρονιά που ξεκίνησε μόλις πρόσφατα,  θα είναι μία χρονιά κρίσιμη και ιδιαίτερα σημαντική για τον τόπο μας.

Είναι η χρονιά που θα περιλαμβάνει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις τόσο στον Α’ όσο και τον Β’  βαθμό  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την Βουλή των Ελλήνων όπου καλούμαστε μετά τις εξελίξεις, που ο Νομός μας έγινε μονοεδρική, οι υποψηφιότητες αυτές να παίξουν τον ρόλο και την σημασία τους για το μέλλον  του τόπου.

Καλούμαστε λοιπόν να επιλέξουμε όλους εκείνους που θα αναλάβουν την ευθύνη και θα σηκώσουν τις πλάτες και τις εξελίξεις και τα δρώμενα που θα συμβούν στα επόμενα χρόνια.

Την απόφασή μου αυτή την σχεδιάζω εδώ και καιρό μαζί με τους συνεργάτες μου. Δεν είναι κάτι πρόσφατο. Δεν είναι κάτι γρήγορο. Έχει ουσία και βάθος.

Είναι δομημένη εξαρχής σωστά σε στέρεες βάσεις.

Σχεδιάστηκε υπεύθυνα αυτό που κάνουμε. Αυτό που προσπαθούμε να υλοποιήσουμε.

Αξίζει αλλωστε, για την ιστορία του Δήμου Καστοριάς μία τέτοια προσπάθεια, ένας τέτοιος σχεδιασμός.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή μου την απόφαση έπαιξε το γεγονός ότι ασχολήθηκα με τα κοινά και με τον Δήμο Καστοριάς προ δέκα ετών με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου Οικονομικών στον Δήμο Καστοριάς.

Πέρασαν από τα χέρια μου όλο το σχέδιο και η υλοποίηση της συνένωσης των εννέα Δήμων σε έναν. Συγκεκριμένα, επτά Δήμοι και δύο Κοινότητες.

Ήταν για μένα κάτι σπουδαίο αυτό. Η ενασχόληση μου ήταν μία φοβερή και φανταστική εμπειρία.

Μπορώ να πω ήταν μοναδική εμπειρία. Μια σπουδή για την λειτουργία και τον τρόπο πού διοικείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με τον τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει ένας Δήμος,  όπως ο Δήμος της Καστοριάς.

Σήμερα, μαζί με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου σας κάνω γνωστό και το όνομα του συνδυασμού μας. Με ιδιαίτερη χαρά σας το ανακοινώνω:

“Για τον Δήμο Καστοριάς και θέλουμε αλλά και μπορούμε”. Αυτό είναι το όνομα του συνδυασμού μας και πιστεύω, ευλογημένα να μας οδηγήσει σε μία μεγάλη νίκη.

Οι συνεργάτες μου και εγώ, όπως προανέφερα, προγραμματίζουμε κάτι καινούργιο.

Σχεδιασμένο σωστά, με στόχους ρεαλιστικούς και εφικτούς.

Ο Δήμος Καστοριάς, η ιστορία της Καστοριάς, η Καστοριά του πολιτισμού, της νοικοκυροσύνης, της εργατικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης είναι το όραμα αυτού του συνδυασμού.

Πιστεύουμε πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Δεν περισσεύει κανείς πλέον σε αυτόν τον τόπο.

Σε αυτή την ακριτική γωνιά ερχόμαστε για να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις, τις υγειέστατες  δυνάμεις του τόπου, για να κάνουμε κάτι σπουδαίο.

Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις.

Την αιχμή του δόρατος σ’ αυτή μας την προσπάθεια αποτελούν οι καταρτισμένοι συνεργάτες, πλούσιοι σε αριθμό, άνθρωποι που θα αποτελέσουν το σύγχρονο επιτελείο αυτής της προσπάθειας.

Η οργάνωση και ο σωστός σχεδιασμός, καθώς επίσης και ο τέλειος προγραμματισμός.

Και τρίτο, η διεκδίκηση για την υλοποίηση όλων των παραπάνω τεκμηριωμένα και ολοκληρωμένα.

Οφείλει η δημοτική αρχή να εξελίσσεται.

Ικανή να σχεδιάζει, να προτείνει λύσεις, να έχει κοινωνικό πρόσωπο, ευαισθησίες, αλλά συνάμα, πρέπει να έχει και ένα όραμα το οποίο πρέπει και να θέλει να υλοποιήσει.

Να απορροφά και να αξιοποιεί τόσο τους εθνικούς πόρους αλλά και τους ευρωπαϊκούς, με διαφάνεια, με τρόπους, με ταχύτητα και με αποτελεσματικότητα.

Θεωρώ ότι μπροστά μας βρίσκεται η πιο κρίσιμη θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Καστοριάς.

Στο πρόγραμμά μας, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να δημοσιοποιήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα, τέσσερις πυλώνες αποτελούν τους βασικούς άξονες εξαρχής.

Ο τουρισμός και ο πολιτισμός, ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας και η κτηνοτροφική δραστηριότητα, η νοικοκυροσύνη, τα οικονομικά του Δήμου και της δημοτικής αρχής τα οποία θεωρώ ότι αποτελούν το εφαλτήριο για την σωστή λειτουργία μιας δημοτικής αρχής.

Άλλωστε, να μου επιτραπεί από την εμπειρία που είχα αποκομίσει ό,τι ένας σωστός Δήμος πρέπει να είναι οικονομικά υγιής.

Χωρίς την σωστή υγεία στα οικονομικά δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα.

Το πιθανότερο είναι να εκτεθεί ανεπανόρθωτα και να αφήσει κακό όνομα στην ιστορία.

Επίσης ομπρέλα προστασίας σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες ότι κι αν αυτό περιλαμβάνεται  στην λέξη δραστηριοποιώ, κινούμαι και ανασαίνω σε αυτόν τον τόπο.

Στον βαθμό που αναλογεί για τον Δήμο Καστοριάς, θα είμαστε εκεί όταν πρέπει και όπου πρέπει.

Πρέπει όλοι να αισθάνονται ότι υπάρχει μία δημοτική αρχή αισθάνονται  η οποία μπορεί να τους προστατεύσει από οτιδήποτε στον βαθμό που αναλογεί, τονίζω, για τον Δήμο Καστοριάς.

Σε αυτό το κομμάτι, σε ότι έχει σχέση, θα μπορέσω να σας πω πολλά περισσότερα κάποια άλλη στιγμή μιας και η επαγγελματική μου δραστηριότητά μου επιτρέπει να έχω ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρίες  από την ενασχόληση μου με διάφορες επαγγελματικές ομάδες αυτού του τόπου.

Σε αυτό το κομμάτι, σίγουρα συμπεριλαμβάνεται η γουνοποιία με την οποία έχω μία ιδιαίτερη σχέση από την αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας.

Επειδή λοιπόν, θέλουμε αλλά και μπορούμε, οι συνεργάτες μου κι εγώ, ανοίγουμε την αγκαλιά μας περιμένοντας όλους και όλες.

Όλους και όλες που μπορούν αλλά και θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο.

Η Καστοριά πρέπει να λάβει την θέση που της αρμόζει.

Με το βλέμμα στραμμένο στην νέα γενιά θέλουμε και μπορούμε να οργανώσουμε, να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε.

Η προοπτική της νίκης και της ανάπτυξης, είναι ρεαλιστική. Φτάνει μόνο  ένα μεγάλο “Όχι”,  σε ότι μας χωρίζει, αλλά ένα μεγάλο “Ναι”, Καστοριά που μας ενώνει”.

fonikastorias.gr Ε.Ψ

Προηγούμενο Άρθρο

Γράφηκε ιστορία στην Πορτογαλία – Διαιτητής έδειξε «λευκή» κάρτα

Επόμενο Άρθρο

Το Επιμελητήριο Καστοριάς έκοψε την βασιλόπιτά του (φωτογραφίες)

Τελευταία από Τοπικά Νέα