Την Πολιούχο του Αγία Παρασκευή γιόρτασε το Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Την Πολιούχο του Αγία Παρασκευή γιόρτασε σήμερα το Άργος Ορεστικό. Τον φετινό εορτασμό επισκίασαν οι φονικές πυρκαγιές της Αττικής.

Το πρωί, τελέστηκε στον φερώνυμο ναό της πόλης αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ.

Παρέστησαν, η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας και πλήθος κόσμου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στη μορφή της Αγίας Παρασκευής και στα διδάγματά της από τον βίο της, ενώ παράλληλα απηύθυνε συγκινημένος μήνυμα συμπαράστασης προς τους πυροπαθείς της Αττικής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές της Αττικής.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους της πόλης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Άργους Ορεστικού.

«Χρόνια πολλά στους απανταχού Αργίτες. Η Αγία Παρασκευή να μας βοηθάει, να βοηθάει όλο τον κόσμο στις ιδιαίτερα δύσκολες μέρες που ζούμε και μετά και τα τελευταία γεγονότα στην Αττική κάτι το οποίο έχει συγκλονίσει όχι απλά το πανελλήνιο, εύχομαι να πάνε όλα καλά, να είναι όλος ο κόσμος γερός και δυνατός γιατί απ’ ότι διαφαίνεται περνώντας όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές, η συμβολή πλέον του καθενός με όποιον τρόπο, είναι επιβεβλημένη.

Εκτίμησή μου είναι ότι όλοι μαζί, με τη βοήθεια του Θεού, θα τα καταφέρουμε, έστω και με πάρα πολλή δυσκολία. Πάντως, θα φροντίσουμε να είμαστε όρθιοι πιστεύοντας στα συγκεκριμένα ιδανικά μας, έχοντας τα ήθη, τα έθιμά μας, τις παραδόσεις μας. Χωρίς αυτά, θα είμαστε ένας λαός χωρίς ταυτότητα κάτι το οποίο όχι απλά δεν επιθυμούμε, αλλά δεν μπορούμε ούτε καν να συμβιβαστούμε», τόνισε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου.

Ε.Ψ.