Την αναζήτηση ευθυνών για την μόλυνση του νερού ζητούν οι κάτοικοι του οικισμού Δισπηλιού

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Την απόδοση ευθυνών σε αυτούς που προκάλεσαν και σε αυτούς που συγκάλυψαν τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα στο Δισπηλιό, ζητούν οι κάτοικοι του οικισμού.

Σήμερα το πρωί, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής είχαν συνάντηση στο Δημαρχείο Καστοριάς με τον δήμαρχο Ανέστη Αγγελή για το ζήτημα που έχει προκύψει.

Όπως ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Θωμάς Θώμου, οι κάτοικοι του Δισπηλιού είναι αποφασισμένοι να βρεθούν τα αίτια και οι υπαίτιοι του προβλήματος.

Δήλωσε ακόμη ότι έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Χθες έπεσε το νερό αλλά πώς θα μας το δώσουν το νερό. Δεν σημαίνει ότι επειδή έπεσε το νερό είναι εντάξει . Δεν θα πρέπει να μετρηθεί ; Δεν θα πρέπει να καθαριστεί το δίκτυο; Αυτό που τώρα μας καίει είναι να πάρουμε τις μετρήσεις για να δούμε αν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε.

Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι κανένας επίσημος, κανένας επιστήμονας, δεν ήρθε να μας ενημερώσει.

Να αναζητηθούν οι ευθύνες οπωσδήποτε και αυτών που υπέκρυψαν στοιχεία – αν υπέκρυψαν. Και αυτών που μόλυναν.

Εμείς ως επιτροπή ως κάτοικοι είμαστε αποφασισμένοι. Δεν θα το αφήσουμε το θέμα αυτό να ησυχάσει», σημείωσε ο κ. Θώμου και πρόσθεσε ότι κατά τη συνομιλία που είχαν με τον Δήμαρχο τους ανέφερε ότι και ο ίδιος ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο πρόβλημα στις 13 Ιουλίου ημέρα που εκδόθηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ η ανακοίνωση για την ακαταλληλότητα του νερού του Δισπηλιού.

Ε.Ψ.