Τζανακόπουλος: Στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές

 

Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Τζανακόπουλο.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», «η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να ζητήσει την προκήρυξη των εκλογών στις 10 Ιουνίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Βουλή θα λειτουργήσει την εβδομάδα 3 έως 7 Ιουνίου.

Η σχετική τοποθέτηση του Δ.Τζανακόπουλου

Η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι πράγματι οι εκλογές να γίνουνε στις 7 Ιουλίου και αυτό σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με το γεγονός ότι δεν επιθυμούμε να διαταραχτεί κατά κανένα τρόπο η διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων που, όπως γνωρίζετε, τελειώνει στις 2 Ιουλίου. Είχε γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας και συμφώνησαν ότι πράγματι, το ορθότερο σε αυτή τη φάση είναι να προχωρήσουμε σε εκλογές στις 7 Ιουλίου. Τώρα όσον αφορά το ζήτημα της δικαιοσύνης, το οποίο από ότι έχω καταλάβει πυροδοτείται ως συζήτηση από τη μεριά του κυρίου Βενιζέλου αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, θα σας πω το εξής. Η κυβέρνηση, είτε στις 30 Ιουνίου αν γίνονταν οι εκλογές, είτε στις 7 Ιουλίου που είναι και η απόφαση του Πρωθυπουργού, καθώς, όπως σας είπα προηγουμένως στις 10/6 ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί, μέσα από μια μακρά προεκλογική περίοδο η πορεία της οικονομίας, η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αρμοδιότητές της. Η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή…

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ηλεκτρονικό βιβλίο από μαθητές του 2ου Δημ. σχολείου Καστοριάς "ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ" και εκπαιδευτικούς!

Επόμενο Άρθρο

Η «Συμμαχία Ευθύνης» για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές

Τελευταία από Ελλάδα