Τεράστια η επιτυχία του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τσιπουρογευσιγνωσίας «Μπουζέρια Καστοριανά» των Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ: Ποιοί είναι οι νικητές (σειρά φωτογραφιών)

/

Σε σε μιά πολύ φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας «Μπουζέρια Καστοριανά» από τους Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ (Χαβαλέδες Ερασιτέχνες Καστοριανοί Τσιπουροπαραγωγοί).

Πρόκειται για μιά πολύ όμορφη εκδήλωση ερασιτεχνών τσιπουροπαραγωγών της περιοχής μας, μιά που το καταπληκτικό τσίπουρο της Καστοριάς, ένα παραδοσιακό προϊόν, στο οποίο ασχολούνται και πολλοί νέοι, αναβαθμίζεται συνεχώς.

Τα τσίπουρα (38 τσιπουροπαραγωγών), βρέθηκαν φέτος προς δοκιμή σε τρία σημεία της πόλης μας αλλά και στο Άργος Ορεστικό.

Το 1ο σημείο ήταν στην οδό Μητροπόλεως 108 μπροστά από το καφενείο του Ρόντση, το 2ο σημείο ήταν στην περιοχή «ψαράδικα» μπροστά από τα μαγαζιά Σουλάτσο, 12 Μήνες, Μώλος και Σβούρα, το τρίτο στη νότια παραλία, έναντι σούπερ μάρκετ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» και στο Άργος Ορεστικό στον πεζόδρομο.

Ο κόσμος είχε την δυνατότητα να βαθμολογήσει τα τσίπουρα στα συγκεκριμένα σημεία, το Σάββατο 16 Μαρτίου. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου στην πλατεία Ομονοίας, λίγο πρίν το άναμμα της κεντρικής Μπουμπούνας, ενώ ακολούθησε γλέντι με το σχήμα «ΚΟΥΠΕΣ», και προσφορά τσίπουρου.

Τα βραβεία του τσιπουροδιαγωνισμού που δόθηκαν στους νικητές, ήταν, η χρυσή τάπα για τον 1ο νικητή, ο φελλός για τον 2ο και το καπάκι για τον 3ο νικητή, ενώ δόθηκαν και «εδικά βραβεία».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Δικηγόρος Γιάνης Τέζιας, ο οποίος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και τους νικητές. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΜΟΝΟΙΑ» Χαρούλα Κουράκλη, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ντίνος Κακαγιάννης, η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημ. Σαββόπουλος.

Μετά από πολύ δύσκολη ψηφοφορία, στην οποία ψήφισαν 801 άτομα, αναδείχθηκαν οι πάρακάτω νικητές:

ΟΙ 3 ΠΡΩΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ 

1η θέση (δείγμα 17)

Τσέλεκας Κώστας – Παπαδάκης Γιώργος

Ετικέτα: “Τσίπουρο μ’ αρ….δια ή αρ….δια τσίπουρο”

2η θέση (δείγμα 7) 

Ταλίδης Λάζαρος

Ετικέτα: “λ”

3η θέση (δείγμα 38)

Φώτης και Νίκος

Ετικέτα: “Το Τφέκι”

fonikastorias.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ο εορτασμός της Αποκριάς στην πόλη και τον Νομό μας (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Κλειστό το Σπήλαιο του Δράκου σήμερα και αύριο

Τελευταία από Εκδηλώσεις