Τα 58 εκατομμύρια ευρώ αγγίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Άργους Ορεστικού. Ξεπέρασε και αυτό του Δήμου Θεσ/νίκης!

Έργα τα οποία αγγίζουν το ποσόν των 58 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Στο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, με τα «έργα ορόσημα» όπως τα χαρακτήρισε, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την οποία παραχώρησε σήμερα.

«Έργα, όπως είναι η πρώτη και δεύτερη φάση διευθέτησης και ανάπλασης της κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα, που για την πρώτη φάση έχει τελειώσει ήδη και η διαγωνιστική διαδικασία και μόλις χθες, υπογράψαμε και τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν – αν το επιτρέψει ο καιρός – οι εργασίες ακόμη και εντός του 2019.

Η δεύτερη φάση από την περιοχή της συμβολής του Αλιάκμονα με τον Καλέσαβο μέχρι και τη γέφυρα της Αμμουδάρας είναι σε φάση διαγωνισμού. Ευελπιστούμε ότι έως τον Φεβρουάριο με Μάρτιο, θα έχουμε και γι’ αυτό το έργο ανάδοχο και όλα τα υπόλοιπα μεγάλα έργα.

Το έργο του βιολογικού καθαρισμού το οποίο παρότι έχει δημοπρατηθεί, υπήρξαν κάποια προβλήματα με τη διαγωνιστική διαδικασία. Εκτιμώ όμως, ότι θα κλείσουν αισίως μέχρι τέλους του 2019 και άρα, από την άνοιξη θα μπει κι αυτό σε τροχιά υλοποίησης.

Υπάρχουν και δεκάδες άλλα έργα, έργα εμβληματικά, όπως είναι το κλειστό κολυμβητήριο. Έργα οδοποιίας, η διαμόρφωση της εισόδου της πόλης του Άργους Ορεστικού, καθώς και έργα τα οποία αφορούν στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Ίωνα Δραγούμη.

Εκεί, έχουμε το εμβληματικό κτίριο του παλαιού Κωσταραζίου για το οποίο έχει κλείσει η διαγωνιστική διαδικασία και είμαστε σε φάση υποβολής επικαιροποιημένων δικαιολογητικών για να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο.

Έργα ύδρευσης- αποχέτευσης τα οποία είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», αλλά και στο Περιφερειακό Πρόγραμμα, καθώς και αγροτικές οδοποιίες.

Περιλαμβάνονται επίσης τα 13 ενεργειακά έργα τα οποία θα αλλάξουν άρδην το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου. Αυτά όμως, παρότι είναι ενταγμένα ήδη από την προηγούμενη χρονιά, δυστυχώς, έχουν κολλήσει στη διαγωνιστική διαδικασία λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας όπως συμβαίνει και με άλλα έργα. Αυτό όμως, απ’ ότι έχω πληροφορηθεί λύνεται με ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο αναμένεται να εκδοθεί σε ΦΕΚ», τόνισε ο κ. Κεπαπτσόγλου επισημαίνοντας ακόμη ότι ο Δήμος Άργους Ορεστικού ξεπέρασε ακόμη και τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο Τεχνικό Πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνονται έργα ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Εντυπωσιακό το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου

που θα φωταγωγηθεί το απόγευμα της Κυριακής

Κλείνοντας ο κ. Κεπαπτσόγλου τη συνέντευξή του, απηύθυνε κάλεσμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Άργους Ορεστικού.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου με τη φωταγώγηση στις 6:30μμ, του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το δέντρο, είναι για μια ακόμη φορά, προσφορά δημότη της περιοχής.

«Δεν στερούμε από κάποιο δάσος ένα δέντρο. Πρόκειται για δέντρο το οποίο με την ανάπτυξή του «ενοχλούσε» κάποια αυλή συνδημότη μας ο οποίος δεν διέθετε τα τεχνικά μέσα για να το κόψει, έτσι λοιπόν, συνεργεία του Δήμου μας το έκοψαν για να το προσφέρουμε και να ομορφύνουμε την πλατεία, δίνοντας έτσι μια χριστουγεννιάτικη χροιά και να αποτελέσει το προοίμιο των εορταστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Άργους Ορεστικού», σημείωσε.

Σ.Ι. – Ε.Ψ.

H όμορφη φάτνη που κοσμεί την είσοδο του Δημαρχείου Άργους Ορεστικού

Προηγούμενο Άρθρο

Έφυγε από τη ζωή ο μικρός Νικόλας (Επίσημη ανακοίνωση)

Επόμενο Άρθρο

Αποκλειστική συνέντευξη του απερχόμενου Δ/τή του Νοσοκομείου Καστοριάς Βασ. Αντωνιάδη στο fonikastorias.gr και στη «Φωνή της Καστοριάς»

Τελευταία από Τοπικά Νέα