Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου διοίκησης του 9ου Rally Greece Offroad στο Άργος Ορεστικό! (φωτογραφίες+video)

//

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, έγιναν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου διοίκησης του 9ου Rally Greece Offroad, σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου, στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς.

Πρόκειται για ένα κτίριο, έκτασης 640 τ.μ., που κατασκευάστηκε μέσα σε ένα μήνα. Διαθέτει πρότυπη μόνωση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, σύγχρονα ενεργειακά κουφώματα και συστήματα εξαερισμού-κλιματισμού, ενώ είναι προσβάσιμο στο σύνολό του από άτομα με αναπηρία. Περιλαμβάνει ιατρείο, αίθουσα αγωνιζομένων-briefing, vip area, αίθουσα τύπου, χώρο γραμματείας, αποθήκες, κουζίνα, rally control, αίθουσες αγωνοδικών, αίθουσα τεχνικών εφόρων, αίθουσα αλυτάρχη- επικοινωνιών, wc και wc ΑμεΑ.

Επίσης έχει διαμορφωθεί ο εξωτερικός χώρος με τη δημιουργία των κατάλληλων υψομετρικών επιπέδων και την κατασκευή των απαραίτητων διαμορφώσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται ράμπες, σκάλες και κεκλιμένα επίπεδα για την διευκόλυνση της πρόσβασης στους χώρους του κτιρίου και για τη δημιουργία των απαραίτητων χώρων διέλευσης και στάθμευσης οχημάτων.

Το κτίριο θα αποτελέσει τη βάση διοίκησης του 9ου Rally Greece Offroad από τις 26 μέχρι τις 29 Μαΐου 2022 και παράλληλα θα ανοίξει νέους δρόμους για τη διεξαγωγή στην περιοχή  και άλλων αντίστοιχων διοργανώσεων, όπως αγώνες ποδηλάτων και μοτοσυκλέτας εκτός δρόμου. Επιπλέον, το συγκεκριμένο κτίριο θα αποτελεί το κτίριο διοίκησης της ετήσιας εμποροπανήγυρης, της νέας κεντρικής αγοράς που σχεδιάζει η δημοτική αρχή του Άργους Ορεστικού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό και τις ομιλίες των επισήμων.

Ακολουθεί μέρος της ομιλίας του Δημάρχου Άργους Ορεστικού και του Υφυπουργού αθλητισμού.

Μετά τις ομιλίες του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων.

Στο τέλος ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης των αγώνων κ. Θεολόγης απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όσους βοήθησαν για την διεξαγωγή του 9ου Rally Greece Offroad.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια του Διοικητηρίου και ξενάγηση στους πολύ λειτουργικούς χώρους του.

Η εκδήλωση έκλεισε με συνέντευξη τύπου όπου επισημάνθηκαν τα οφέλη που θα υπάρξουν για το Άργος Ορεστικό, το Νομό αλλά και για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία από την διοργάνωση αυτή, τονίζοντας ότι τέτοιο διοικητήριο δεν υπάρχει πουθενά παγκοσμίως! Τέλος, έγινε και εκτενής αναφορά στην ασφάλεια των αγώνων.

fonikastorias.gr

Ακολουθεί βίντεο με τη συνέντευξη τύπου

Προηγούμενο Άρθρο

Στο αρχοντικό Μπασάρα μέχρι και την Κυριακή 29/5 η έκθεση του Φίλιππου Σαμανόπουλου :”Η ζωή μέσα από τα ερείπια. Η Επιστροφή των καρφιών”

Επόμενο Άρθρο

Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας: «Προπαρασκευαστική επίσκεψη στην Πολωνία στο πλαίσιο του Διαπιστευμένου Σχεδίου Κινητικότητας Erasmus+ KA1 2021 –Σχολική Εκπαίδευση”» (φωτο)

Τελευταία από Αθλητικά