Τέσσερα χρόνια λειτουργίας έκλεισε φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Καστοριά

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Η διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, ήταν ο λόγος που οδήγησε το Δ.Σ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς να λειτουργήσει σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Καστοριάς το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Τέσσερα χρόνια λειτουργίας έκλεισε φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο το οποίο στεγάζεται στον χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, μαθητές του οποίου κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Περίπου 70 παιδιά παρακολούθησαν δωρεάν φέτος τα μαθήματα, ενώ δίδαξαν εθελοντικά 30 καθηγητές.

«Εμείς θα προτιμούσαμε να μην υπήρχαν αυτές οι συνθήκες που θα μας έδειχναν τον δρόμο να το λειτουργήσουμε. Γιατί, οι ίδιες οι συνθήκες μας οδηγούν στο να έχουμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Πλέον είμαστε μια κοινωνία που διερχόμαστε μια κρίση πέρα από οικονομική, κρίση αξιών, ανθρώπινη. Όλοι οι φορείς πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι και πρέπει να σταθούμε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων και να τους στηρίξουμε με κάθε δύναμη που έχουμε.

Μη φανταστείτε ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο έχει πλεόνασμα χρημάτων. Απλά έχουμε πλεόνασμα ψυχής, διάθεσης, προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Αυτό μας οδήγησε», δηλώνει ο γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς Σάκης Παπανδρέου, ευχαριστώντας όλους όσοι συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του θεσμού.

Τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από ίδιους πόρους, ενώ φέτος τα έξοδα θέρμανσης καλύφθηκαν από τη χορηγία του ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια».

«Να ευχαριστήσουμε τα Ελληνικά Πετρέλαια για τη δωρεάν διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη   φετινή σχολική χρονιά, σε αντίθεση με τους τοπικούς φορείς από τους οποίους δεν είδαμε την ανταπόκριση που περιμέναμε», σημειώνει ο κ. Παπανδρέου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει και την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Ε.Ψ.