Τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί το κτίριο του 1ου – 8ου Δημ. Σχολείου Καστοριάς

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Από την άνοιξη, έχει ξεκινήσει ο Δήμος Καστοριάς την επισκευή και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτές το διάστημα, τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να υποδεχτούν τους μαθητές.

Στις παρεμβάσεις που γίνονται, αναφέρθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, Δημήτρης Στυλιάδης.

«Ήδη, τελειώσαμε τα σχολεία της πόλης και συνεχίζουμε στις Δημοτικές Κοινότητες. Έχουμε ξεκινήσει τρεις μεγάλες παρεμβάσεις στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς στο 1ο Δημοτικό Μανιάκων και στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας. Πρόκειται να υλοποιηθούν έργα τα οποία είχα θέσει ως στόχο από την ώρα που ανέλαβα την προεδρία της Σχολικής Επιτροπής.

Είναι σχολεία στα οποία φοιτούν πάρα πολλά παιδιά. Για χρόνια παρατημένα. Πρόκειται για έργα τα οποία έπρεπε να γίνουν. Πιστεύω ότι μέσα στη χρονιά θα έχουν τελειώσει.

Έχουμε κάποια ακόμα έργα σε συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία να ολοκληρώσουμε μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». Είμαστε σε καλό δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς Δημήτρης Στυλιάδης και ανέφερε παράλληλα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα με τη θέρμανση των σχολικών μονάδων αφού, μετά από τη δημοπρασία που έγινε ορίστηκε ο ανάδοχος ο οποίος θα εφοδιάζει με πετρέλαιο θέρμανσης τα σχολεία.

Σημείωσε ακόμη ότι τέλος Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραδοθεί το κτίριο του 1ου-8ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς οι εργασίες αποκατάστασης του οποίου δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

«Δυστυχώς το σχολείο δεν είναι ακόμη έτοιμο. Παλέψαμε, μιλήσαμε με τον εργολάβο. Ο εργολάβος είχε αδυναμίες, δεν ολοκλήρωσε ακόμη τις εργασίες. Η διαβεβαίωση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες – γιατί μέσω Τεχνικών Υπηρεσιών ολοκληρώνεται το έργο – είναι ότι θα το παραλάβουμε τέλη Σεπτεμβρίου.

Αν θα το παραλάβουμε τότε, θα γίνει η μετακόμιση μέσα στον Οκτώβριο και θα ξεκινήσει να λειτουργεί το σχολείο στο ανακαινισμένο κτίριο», τόνισε ο κ. Στυλιάδης.

Ε.Ψ.