Σύσκεψη για την πιθανότητα κατασκευής μνημείου ηρώων, στην Τ.Κ. Ζούζουλης της Π.Ε. Καστοριάς

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, παρόντος του Δήμαρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου, της Αντιδημάρχου Νεστορίου Ιωάννας Νταούτη, της Διεθύντριας Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καστοριάς Καλλιόπης Πουρσανίδου, του Προέδρου της Τ.Κ. Ζούζουλης Στέργιου Κωστάρα και του εκπροσώπου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας Χρήστου Τσώτσου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η περίπτωση κατασκευής μνημείου των ηρώων Διάκου, Ντάσκα και αγνώστου στρατιώτη, που έπεσαν μαχόμενοι στα βουνά της περιοχής, που θα περιλαμβάνει τρεις αντίστοιχες προτομές στον χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζούζουλης, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Νεστορίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ανάλυση της επιστημονικής τεκμηρίωσης της κατασκευής του έργου από τον εκπρόσωπο της Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ συζητήθηκε και ο τρόπος σύναψης της τριμερούς σύμβασης, στην οποία θα λάβουν μέρος η Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου, ο Δήμος Νεστορίου που θα αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης κατασκευής του βάθρου και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς που θα αναλάβει τη σχετική χρηματοδότηση.

Η Περιφερειακή Αρχή προσδοκώντας την ανάδειξη της σημασίας του Αγώνα των προγόνων μας, πραγματοποιεί δράσεις οι οποίες παράλληλα ενισχύουν τις ακριτικές μας κοινότητες μέσω της ανάδειξης του ιστορικού τουρισμού.

ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Αποτελέσματα αγώνων τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς του Σαββατοκύριακου 16 & 17 Δεκεμβρίου 2023

Επόμενο Άρθρο

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Νεστορίου (φωτογραφίες)

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ενδιαφέρον 5 επενδυτικών σχημάτων για το μεγαλόπνοο έργο των νέων φοιτητικών εστιών και του πολυδύναμου συνεδριακού κέντρου μέσω ΣΔΙΤ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το μεγαλόπνοο κτηριολογικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων σύγχρονων υποδομών φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου