Σύσκεψη για την κατάσταση της λίμνης: Πόρτα – πόρτα οι έλεγχοι για τις οικίες που δεν συνδέθηκαν με τον βιολογικό καθαρισμό !

Η κατάσταση της λίμνης ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι  στο  γραφείο του αντιπεριφερειάρχη  Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου  με  τη συμμετοχή των μελών της επιτροπής  στήριξης του  Φορέα  Διαχείρισης.

Σχετικά με την   εικόνα που παρουσίαζε  η  λίμνη   κατά τα προηγούμενα  χρόνια αλλά  και αυτή που παρουσιάζει  σήμερα  μίλησε  η καθηγήτρια του τμήματος  Βιολογίας του ΑΠΘ  και μέλος της επιτροπής  Μαρία Μουστάκα, η οποία επισήμανε ότι   σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις που έγιναν η κατάσταση της λίμνης είναι κατά πολύ καλύτερη σε  σχέση με αυτή του  2014.

«Συγκρίνοντας τα δεδομένα τις 31ης Αυγούστου 2016 με την ίδια περίοδο του  2014, έχουμε περίπου  52 φορές λιγότερη βιομάζα  φυτοπλαγκτόν και τοξικών κυανοβακτηρίων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ι  φέτος  η  κατάσταση,  είναι από καλή προς μέτρια, κάτι το οποίο όμως, είναι προσωρινό. Μη θεωρήσετε ότι είναι μόνιμο»,  δήλωσε και πρόσθεσε ότι  για να παραμείνει  η λίμνη στα ίδια επίπεδα πρέπει να συνεχιστεί η διαχείριση της.

«Φέτος απέδωσε πάρα πολύ ήταν ένα σοκ θετικό για τη λίμνη», δήλωσε μεταξύ  άλλων  η κ.Μουστάκα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Σωτήρης  Αδαμόπουλος στις  δηλώσεις του έκανε αναφορά σε  σχόλια που έγιναν  πρόσφατα για τη λίμνη τα οποία τα χαρακτήρισε αβάσιμα .

«Αυτά τα  σχόλια που  βγαίνουν από έγκριτους επιστήμονες χωρίς να έχουν βάση,  νομίζω ότι δεν πρέπει να  γίνονται  γιατί και δυσφημούν τον τόπο μας και καλό δεν κάνουν στους κατοίκους της Καστοριάς, οι οποίοι έρχονται  τρομαγμένοι και ρωτούν: να κάνουμε μπάνιο, να φάμε ψάρια, να περπατάμε κοντά στη  λίμνη; Γιατί ακόμα και αυτό ειπώθηκε», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος.

DSCN3414

Ο Αντιπεριφερειάρχης είπε ακόμη ότι  θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με τη  ΔΕΥΑΚ προκειμένου να γίνει έλεγχος πόρτα- πόρτα  όπως χαρακτηριστικά είπε, προκειμένου να εντοπιστούν οι οικίες που  δεν έχουν συνδεθεί με τον βιολογικό καθαρισμό και τα λύμματα τους καταλήγουν στη λίμνη

«Αυτό πρέπει ο κόσμος να το καταλάβει ότι  γίνεται για τη λίμνη.  Όποιος  δεν είναι  συνδεδεμένος θεωρώ ότι  θα είναι εκτεθειμένος, όποιοι ξέρουν από τώρα ότι  δεν είναι συνδεδεμένοι καλύτερα να συνδεθούν» δήλωσε.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Βίντεο με την καθέλκυση και την παρθενική βόλτα του Ηλιακού Σκάφους στην λίμνη της Καστοριάς από μέσα !

Επόμενο Άρθρο

ΝΟ.Δ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: “Η Νέα Δημοκρατία ανοίγεται στην Κοινωνία και ενεργοποιούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας”

Τελευταία από Τοπικά Νέα