Σύσκεψη για την αξιοποίηση του κτιρίου της ΕΔΗΚΑ Α.Ε.

Η αξιοποίηση του κτιρίου της  ΕΔΗΚΑ, ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης φορέων την οποία συγκάλεσε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Μεταξύ αυτών που έλαβαν μέρος ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Σωτήρης Αδαμόπουλος ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του αναφέρθηκε  στη συγκεκριμένη σύσκεψη καθώς και στις προτάσεις που ο ίδιος  έκανε.

Υπενθυμίζεται ότι μελέτη  την οποία είχε εκπονήσει το ΤΕΕ πρότεινε  τη στέγαση της ΔΟΥ Καστοριάς στο κτίριο της ΕΔΗΚΑ.

«Στη συνάντηση αυτή εγώ αναφέρθηκα και στις υπόλοιπες υπηρεσίες που δεν στεγάζονται  σε δημόσια  κτίρια. Μερικές από αυτές ανήκουν στην αρμοδιότητα της  Π.Ε Καστοριάς, όπως είναι για παράδειγμα, οι  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα Εντελλόμενα, οπότε πληρώνουμε εμείς  τα λειτουργικά τους έξοδα  και τα ενοίκια.

Είχαμε πει πριν ακόμη ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ  αυτή την  πρωτοβουλία,  ότι οι υπηρεσίες αυτές θα μπορούσαν να εγκατασταθούν μέσα στο κτίριο της Π.Ε Καστοριάς και γι΄ αυτόν τον λόγο, ετοιμάσαμε  χώρους στον   τρίτο όροφο, είχαμε  βρει και τον μεταφορέα που θα έκανε τη μετακόμιση, είμασταν  έτοιμοι  για τη  μεταφορά των υπηρεσιών   στο κτίριο της Π.Ε.

Ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και για μένα  έφερε μια καθυστέρηση  η όλη διαδικασία. Ένα χρόνο τουλάχιστον είμαστε σε αναμονή.

Η μελέτη του ΤΕΕ ανέφερε ότι οι υπηρεσίες οι δικές μας θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο πρώην  κτίριο  του  1ου Γυμνασίου στη  Χλόη.  Τώρα ο Δήμαρχος λέει ότι αυτό  θα αξιοποιηθεί για τη  στέγαση του   Ειδικού  Γυμνασίου  το οποίο προσωρινά  στεγάζεται  στο  4ο Γυμνάσιο, ίσως να  φέρουν και μουσικό σχολείο, επομένως, αυτή η πρόταση μάλλον έπεσε στο κενό.

Εγώ πάντως, θα επικοινωνήσω πάλι με τον Δήμαρχο εάν υπάρχει άλλο κτίριο να μου  δώσει αλλιώς, θα ξεκινήσω τις διαδικασίες να φέρω εδώ μέσα τις υπηρεσίες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης .

Όπως ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος, στη σύσκεψη  έγινε πρόταση να  εξεταστεί εκ νέου εάν η ΔΟΥ Καστοριάς μπορεί να στεγαστεί στο κτίριο της ΕΔΗΚΑ.

Ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης που επίσης έλαβε μέρος, από την πλευρά του  πρότεινε να εκπονήσουν  οι Τεχνικές Υπηρεσίες  της Π.Ε. Καστοριάς εάν χρειαστεί, μελέτη στην οποία θα προτείνονται  σε ποιους  χώρους της ΕΔΗΚΑ θα μπορούσε να  στεγαστεί  η ΔΟΥ Καστοριάς, κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνο και τον  Αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμόπουλο με την προϋπόθεση όμως όπως είπε: «Κάποιος από τους φορείς στους οποίους ανήκει το κτίριο να μας ζητήσει εγγράφως να βοηθήσουμε».

Ε..Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Απαράδεκτη η ύπαρξη των σκουπιδοσυλλεκτών μπροστά από τα Ιερά (και όχι μόνον) Μνημεία μας (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη της Μαρίας Αντωνίου στο Εργατικό Κέντρο Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς για την πρόθεση μετακίνησης παιδιάτρου για εφημερίες στο Γ. Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας

Θέμα: Μετακίνηση παιδιάτρου κας Χατζοπούλου Βασιλικής Το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς καταγγέλλει την