Σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας: Οι κάτοικοι ανάβουν πράσινο φως για τους μετανάστες και δείχνουν την αλληλεγγύη τους

Την αλληλεγγύη τους δείχνουν δεκάδες πολίτες του πολωνικού χωριού Dubicze Cerkiewne, περίπου 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία προς τους μετανάστες, ανάβοντας ένα πράσινο φως στα σπίτια τους, προκειμένου να τους καλωσορίσουν. Για την κίνηση έχουν γράψει πολλά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στα οποία είναι και το σάιτ του Βατικανού.

Η πρωτοβουλία που συγκινεί

Οι κάτοικοι του χωριού επέλεξαν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «ένα πράσινο φως για τους μετανάστες» ανοίγοντας όχι μόνο τα φώτα, αλλά και τις κατοικίες τους, σε μετανάστες, προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η ιδέα ανήκει στον δικηγόρο και κάτοικο του χωριού, Καμίς Σίλερ, ο οποίος χαρακτηριστικά είπε: «Έχουμε ζεστά ρούχα και παπούτσια. Επίσης πακέτα με τρόφιμα και ειδικά σκεύη για την απολύμανση του νερού».

ethnos.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Επόμενο Άρθρο

Πολυτεχνείο 1973 – Το χρονικό της Εξέγερσης ενάντια στη Χούντα

Τελευταία από Διεθνή

Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας: «Προπαρασκευαστική επίσκεψη στην Πολωνία στο πλαίσιο του Διαπιστευμένου Σχεδίου Κινητικότητας Erasmus+ KA1 2021 –Σχολική Εκπαίδευση”» (φωτο)

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίαςπραγματοποίησε προπαρασκευαστική επίσκεψη στην πόλη Bialystokτης Πολωνίας από τις 16 έως