Σφοδρή επίθεση της Μαρίας Αντωνίου στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Ολυμπία Τελιγιορίδου για το θέμα της ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου ή είναι άσχετη ή είναι επικίνδυνη. Αυτό δήλωσε η Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της συναδέλφου της σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην ανέγερση του αστυνομικού μεγάρου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η κ. Αντωνίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβερνητική Βουλευτή γιατί όπως είπε με τις μέχρι τώρα ενέργειές τους καθυστερεί η ανέγερση του κτιρίου της Αστυνομίας.

Κάλεσε παράλληλα την κ. Τελιγιορίδου να δώσει εξηγήσεις στον λαό της Καστοριάς σχετικά με το πώς γνώριζε την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων πριν ακόμη ληφθεί.

«Τον Ιανουάριο του 2016 στην κοπή της βασιλόπιτας της Αστυνομίας δια στόματος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τελιγιορίδου ανακοινώθηκαν δυο πράγματα. Πρώτον ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων – το οποίο γνωμοδότησε τον Μάρτιο 2016- θα αποφασίσει τη διατήρηση του κτιρίου του πρώην στρατοπέδου Μαθιουδάκη. Αυτό δηλαδή που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτως ή άλλως. Δεύτερον: ανακοίνωσε ότι η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου θα ξεκινήσει μέσα στο 2016. Άρα λοιπόν, είχε προνοήσει για όλα αυτά που ανακοίνωνε δημόσια.

«Τον Ιούλιο του 2016 σε δημόσιες δηλώσεις η κυβερνητική Βουλευτής ανακοίνωνε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι προχωράμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων και ότι μέσα στο 2016 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης του αστυνομικού μεγάρου.

Πώς η κυβερνητική βουλευτής ήξερε την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων; Την αλλαγή δηλαδή ουσιαστικά της απόφασης ενός φορέα στον οποίο συμμετέχουν 15 άτομα; Πώς το ήξερε πριν συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο; Δεν πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος της Καστοριάς γιατί άλλαξε την απόφασή του μέσα σε δυο χρόνια; Η απόφαση του Δικαστηρίου παρέπεμπε στο Κεντρικό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει πιο εμπεριστατωμένα. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αλλάξει την απόφαση και να χαρακτηρίσει ένα κτίριο από μη διατηρητέο σε διατηρητέο και να πει ψέματα.

Ή είναι άσχετη ή είναι επικίνδυνη η κ. Τελιγιορίδου όταν ανακοίνωνε ότι θα ξεκινήσει το έργο το 2016.Ανακάλυψε 31 Δεκεμβρίου τα τυφλά οικόπεδα.

Στο συμβόλαιο παραχώρησης του Δήμου Καστοριάς, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι για το παραχωρηθέν οικόπεδο απαιτείται να αναλάβει το ελληνικό δημόσιο την πράξη τακτοποίησης. Άρα, το ήξερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρειάζεται αυτή η πράξη. Τότε γιατί έλεγε στον κόσμο και παρουσία του Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Τάξης ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι το έργο προχωράει κανονικά και θυμήθηκε 31 Δεκεμβρίου β2016 ότι τελικά υπάρχει πρόβλημα. Ποιον κοροϊδεύει; Άρα τους Καστοριανούς πολίτες.

Με τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί, μπορεί προφανώς να πω με σκοπό; Δεν ξέρω, η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς. Ήδη έχουμε δυο χρόνια καθυστέρησης και άλλα δυόμισι το προηγούμενο διάστημα που προσπάθησαν με κωλύματα να σταματήσει αυτό το έργο. Δεν ξέρω τι κρύβεται από πίσω. Ο χρόνος θα το δείξει.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβερνητική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι άσχετη ή είναι επικίνδυνη και μάλλον δεν ξέρει την τύφλα της.

Δεν ξέρει κανένας αυτή τη στιγμή τι γίνεται με την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου. Οφείλει να ενημερώσει τον λαό της Καστοριάς για το τι γίνεται και να μην μπαίνει σε δελτία τύπου που δείχνουν τον πανικό της»; είπε η κ. Αντωνίου μεταξύ άλλων.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Βασιλόπιτα για τα ΜΜΕ και ευχές από την Μαρία Αντωνίου

Επόμενο Άρθρο

Τα Θεοφάνεια γλεντούν οι «ΜΠΕΤΣΚΕΣ»

Τελευταία από Τοπικά Νέα