/

Συνεχίζονται στο Βογατσικό οι εκδηλώσεις «ΔΡΑΓΟΥΜΕΙΑ 2018» (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται στο Βογατσικό οι εκδηλώσεις «ΔΡΑΓΟΥΜΕΙΑ 2018 – ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ» που διοργανώνει ο ΑΠΕΣ «ΟΜΟΝΟΙΑ» Βογατσικού.

Στο πλαίσιο λοιπόν των πάραπάνω εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε χθές το βράδυ στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα (αλλά και εκτός αυτής) του πρώην δημοτικού συμβουλίου στην πλατεία Βογατσικού, μιά πολύ όμορφη πολιτιστική εκδήλωση, σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού, αφιερωμένη στον Παπαδήμο Οικονόμου, τον Ιεροδιδάσκαλο και υπέρμαχο της Μακεδονίας και των γραμμάτων.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης κα Μάρθα Σιώτα, σε συνεργασία, με τις κες: Αλεξάνδρα Τακαντζιά, απόφοιτο του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Παν/στημίου Ιωάννίνων και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Αναστασία Σκανδάλη, ασκούμενη Δικηγόρο, απόφοιτο του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ & μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Θεωρίας Δικαίου και Διεπιστημονικών Νομικών Επιστημών με ειδίκευση στο Δίκαιο της Πληροφορικής και Ευαγγελία Τακαντζιά, φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών του Παν/στημίου Ιωαννίνων, παρουσίασαν το πόνημα του αείμνηστου ιατρού Γεώργιου Γκολομπία, για τον Παπαδήμο Οικονόμου.

Οι ομιλήτριες, αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες, σε άγνωστες πτυχές της ζωής, του έργου και της μεγάλης ποσφοράς στο Βογατσικό, του αείμνηστου ιεροδιδάσκαλου Παπαδήμου Οικονόμου, χάρη στον οποίο οφείλεται η παραμονή της ονομασίας «Βογατσικό».

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε VIDEO, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παπαδήμου, στην πλατεία του Βογατσικού, το 1974.

Ακολούθησε στην πλατεία, δεξίωση και στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου, ο τραγουδιστής Δημ. Χρυσοχοΐδης με τις συνεργάτιδές του, παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο λαϊκό πρόγραμμα.

Τα «ΔΡΑΓΟΥΜΕΙΑ 2018» συνεχίζονται σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία του Βογατσικού, με τα «ΚΛΑΠΑΤΣΙΜΠΑΛΑ».

Προηγούμενο Άρθρο

Η Καστοριά στους ρυθμούς του PROTEAS OPEN 2018 | Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε... (Όλες οι πληροφορίες)

Επόμενο Άρθρο

Το fonikastorias.gr κληρώνει 2 προσκλήσεις για την θεατρική παράσταση "Μόλις Χώρισα" στο Θέατρο του Βουνού!

Τελευταία από Εκδηλώσεις