Συνετρίβη πολιτικό ελικόπτερο μεταξύ Γαλατά και Πόρου. Ανασύρθηκαν νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες

κατηγορία : Ελλάδα από

 

Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του Πόρου που προκλήθηκε από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στα καλώδια της ΔΕΗ

Νεκροί ανασύρθηκαν και οι τρεις επιβαίνοντες, ο Έλληνας χειριστής και δύο άνδρες ρωσικής υπηκοότητας, στο ελικόπτερο που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου-Γαλατά, από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Όπως μετέδωσε ο τ/σ Alpha, το ελικόπτερο απογειώθηκε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πέταξε έως το Κρανίδι, όπου επιβιβάστηκε οι ένας εκ των δύο Ρώσων και εν συνεχεία πέταξε προς Γαλατά, όπου επιβιβάστηκε ο δεύτερος. Κατά την απογείωση του, ο πίσω έλικας του ελικοπτέρου ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτούν τον Πόρο, σημειώθηκε έκρηξη και το ελικόπτερο αφού έκανε μία περιστροφή, έπεσε στη θάλασσα.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στο θαλάσσιο χώρο νότια του λιμένα του Πόρου, όπου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γνώστες της περιοχής, το βάθος του νερού δεν ξεπερνά τα 3-4 μέτρα, ωστόσο οι επιβαίνοντες φορούσαν ζώνες ασφαλείες και εκτιμάται ότι από την πτώση, ακόμη κι αν ήταν ζωντανοί, δεν μπορούσαν να λυθούν και να βγουν από την άτρακτο. Στο σημείο έσπευσαν έξι σκάφη του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρείς λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Χωρίς ηλεκτροδότηση ο Πόρος

Από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στα καλώδια της ΔΕΗ, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στον Πόρο, καθώς κόπηκε το καλώδιο από το οποίο παίρνει ρεύμα το νησί. Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο «συνεχίζει πυρετωδώς» τις εργασίες, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές «όσο το δυνατόν ταχύτερα», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «τα συνεργεία της Εταιρίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά. Οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, αναφέρεται ότι «γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα».

Πηγή: news.gr