Συναντήσεις του Αντιπερ. Αγροτ. Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας με τον πρόεδρο και τα μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης

Σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο και εκπροσώπους των επιχειρήσεων-μελών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης πραγματοποίησε το τριήμερο 29, 30 και 31 Αυγούστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Θεοδώρου, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γρηγόρη Γιαννόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Την οργάνωση των συναντήσεων ανέλαβε η εταιρία ΕΤΑΜ Α.Ε. με την οποία η Περιφέρεια συνεργάζεται στο πλαίσιο της ίδρυσης αγροδιατροφικής σύμπραξης.

Η εμπειρία, οι δράσεις και οι καλές πρακτικές της Κρήτης βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων με σκοπό να αξιοποιηθούν στη συνέχεια για τη σύσταση και τη λειτουργία αντίστοιχου φορέα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης Μανόλης Χνάρης υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας στα γραφεία της εταιρίας, όπου τους ενημέρωσε για την οργανωτική δομή του φορέα, τα σήματα «Κρήτη» (450 προϊόντα), «κρητική κουζίνα» (40 χώροι μαζικής εστίασης) το «κρητικό μπακάλικο» (5 κρητικά μπακάλικα) και τις δράσεις προβολής και προώθησης, που υλοποιεί η Σύμπραξη για τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις. Στη συνέχεια ακολούθησαν στοχευμένες συναντήσεις του κλιμακίου της Περιφέρειας με εκπροσώπους πιστοποιημένων επιχειρήσεων, οι οποίοι ανέλυσαν τα οφέλη  που καρπώνονται ως μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Με δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδώρου χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικές και πολύτιμες τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν από την επίσκεψή στην Κρήτη. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΜ Α.Ε. Νίκο Δρακωνάκη για την εγκάρδια φιλοξενία και την άριστη οργάνωση των συναντήσεων και να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μανόλη Χνάρη για το σύνολο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει. Ως Περιφέρεια προσδοκούμε να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία και να συνεργαστούμε σε δράσεις, που εξυπηρετούν την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων μας. Αντίστοιχες συναντήσεις με εκπροσώπους του αγροδιατροφικού τομέα στη Δυτική Μακεδονία προγραμματίζονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η σύσταση και η λειτουργία αντίστοιχης Σύμπραξης στην Περιφέρεια μας, με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας».

Προηγούμενο Άρθρο

PUNK συναυλία το Σάββατο στον Προφήτη Ηλία (μπασκέτες) !

Επόμενο Άρθρο

Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Γ. Κασαπίδης: Η ολοκλήρωση του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2014 – 2020 βρίσκει τη Δυτική Μακεδονία να έχει απορροφήσει το σύνολο των κονδυλίων κάτι που επετεύχθη μετά από επίπονη προσπάθεια

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 η εκδήλωση παρουσίασης των πεπραγμένων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία»