Συναντήσεις στις Πρέσπες στις 11 και 12 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE ARCPROM

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE ARCPROM, διοργανώνουν δύο συναντήσεις με θέμα «Οι πιστοποιήσεις προϊόντων φιλικών προς την αρκούδα».

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Απριλίου 2024 και αφορούν στην προώθηση καινοτόμων λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, μέσα από νέες συνέργειες και συνεργασίες που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας της τοπικής κοινότητας.

Την πρώτη μέρα, Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, ώρα 19:00 – 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο καφέ μπαρ «Λιβελούλα» στον Λευκώνα, ανοιχτή ενημέρωση και συζήτηση με την τοπική κοινότητα για τις πιστοποιήσεις προϊόντων φιλικών προς την αρκούδα ( δράση C.10 του έργου LIFE ARCPROM). Η πιστοποίηση τέτοιου είδους προϊόντων μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, στην προώθηση της τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας, στην επιβολή υψηλών προτύπων ποιότητας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες ενός τόπου και, τελικά, στη βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών. Στην συνάντηση θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από την Ελλάδα και από άλλες περιοχές της Ευρώπης και θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συμβάλουν εξειδικευμένοι επιστήμονες από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Την δεύτερη μέρα, Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, ώρα 11:00 – 13:00, θα πραγματοποιηθεί  η 5η συνεδρίαση της «Πλατφόρμας Συνύπαρξης Τοπικών Κοινωνιών-Αρκούδας» στα γραφεία της Μονάδας Διαχείρισης στον Άγιο Γερμανό. Η Πλατφόρμα συγκροτείται από εκπροσώπους τοπικών φορέων, οργανώσεων και άλλων ενδιαφερομένων μερών που σχετίζονται με την παρουσία της αρκούδας στην περιοχή[1]. Στη συνεδρίαση θα εξεταστούν οι δυνατότητες τοπικής ανάπτυξης με αναφορά στην παρουσία της αρκούδας στην περιοχή.

Σε αυτό εδώ τον σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δύο εκδηλώσεις διαδικτυακά.

Ανυπομονούμε να σας δούμε στις εκδηλώσεις μας και να συνεχίσουμε αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία για τη βελτίωση της ζωής στην ορεινή Ελλάδα.

  • Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εδώ
  • Για τα τελευταία νέα από τις δράσεις, μπορείτε να ακολουθήστε την επίσημη σελίδα του προγράμματος στο Facebook.
  • Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δρ. Γιώργο Χατζηνάκο (Καλλιστώ), μέσω e-mail (g.chatzinakos@callisto.gr).

[1] Η Πλατφόρμα αποτελεί συμβουλευτική επιτροπή προς τη Μονάδα Διαχείρισης στο πλαίσιο της δράσης C1.2 του LIFE ARCPROM και  στην οποία συμμετέχουν ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας, Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Επιμελητήριο Φλώρινας, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Κυνηγετικός Σύλλογος, Δήμος, Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕΦ, Πελεκάνος, ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣ. & ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΡΑΣ/ΤΩΝ, Κτηνοτροφικός Σύλλογος).

ΚΑΛΛΙΣΤΩ

Προηγούμενο Άρθρο

“Οι λιχουδιές της Όλγας”: Δείτε το σημερινό μενού 08/4

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα αγώνων τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς-Άροσις για το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου 2024

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία