Συνέντευξη τύπου της Μαρίας Αντωνίου

Σε θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα, αναφέρθηκε η βουλευτής Νέας  Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου κατά την διάρκεια  συνέντευξης τύπου που παραχώρησε  σήμερα.

Η Βουλευτής,  ξεκίνησε την συνέντευξή της  με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν για το Νοσοκομείο Καστοριάς και  συγκεκριμένα για την ειδική νομοθετική ρύθμιση που εισήχθη σε νομοσχέδιο  του  Υπουργείου Υγείας με θέμα:  « Ειδικοί όροι δόμησης και επέκταση του  Νοσοκομείου  Καστοριάς».

« Φροντίσαμε να  βοηθήσουμε έτσι ώστε να μπορέσει το  Νοσοκομείο Καστοριάς να έχει ειδικές πολεοδομικές ρυθμίσεις. Αν πηγαίναμε με ειδικό χωροταξικό πλαίσιο, αυτό θα απαιτούσε  δύο  χρόνια.

Εδώ και πέντε μήνες συνεργάζομαι  στενά με το Τμήμα Χωροταξίας του ΥΠΕΧΩΔΕ έτσι ώστε  να  καταθέσουμε ειδικές  ρυθμίσεις για το Νοσοκομείο μας προκειμένου να υλοποιήσουμε τα έργα τα οποία έχουμε  σε  συνέχεια είτε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ , είτε από το  RRFτου Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και άλλα έργα, προκειμένου να δημιουργηθούν επιπλέον κτιριακές  εγκαταστάσεις   για κλινικές του   Νοσοκομείου Καστοριάς». Σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με την ρύθμιση που κατατέθηκε πρόσφατα  σε σχέδιο νόμου του  Υπουργείου Περιβάλλοντος και  Ενέργειας   για την άδεια παραγωγής ηλεκτρικής  ενέργειας στο έργο του  φράγματος Νεστορίου, η κα Αντωνίου  ανέφερε ότι μέσα από το  συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δόθηκε η δυνατότητα παράτασης της άδειας η οποία έληγε.

Για την ίδρυση Σχολής  Αστυφυλάκων στην Καστοριά,  δήλωσε ότι ξεκινούν  άμεσα οι διαδικασίες που απαιτούνται  για την στέγαση της Σχολής στο πρώην κτίριο της ΕΔΗΚΑ.

Αναφορικά με  τις επικείμενες Ευρωεκλογές,επισήμανε  μεταξύ άλλων ότι είναι μείζον ζήτημα και πρέπει όλοι να συμμετέχουμε.

Επίσης, η  Βουλευτής  συμμετείχε  σε κλιμάκιο της  Βουλή των Ελλήνων στην αντιπροσωπεία παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ οι οποίοι ήταν επιτηρητές στις  διαδικασίες του  Β΄γύρου  των εκλογών που διεξήχθησαν στην Βόρεια Μακεδονία.

Αναφερόμενη  στην δήλωση της προέδρου του VMRO Γκορντάνα  Σιλιάνοφσκα η οποία κατά την ορκωμοσία της  αποκάλεσε την χώρα της  «Μακεδονία», η κα Αντωνίου, είπε ότι όταν  η πρόεδρος του VMROρωτήθηκε  την παραμονή των εκλογών από την αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα, τήρησε διαφορετική στάση.

Απαντώντας στην συνέχεια  σε ερώτηση  σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Καστοριάς με την οποία εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την  ψήφιση νόμου  με τον οποίο μειώνεται  η ημερήσια αποζημίωση διανυκτέρευσης των αποσπασμένων αστυνομικών σε υπηρεσίες της  Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ότι σε συνομιλίες που είχε με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, ζήτησε να  εξεταστεί η εξαίρεση  των αστυνομικών της  Καστοριάς  από τον συγκεκριμένο νόμο.

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ακόμη ένα έργο ξεκινάει στον Δήμο Καστοριάς. Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οδών Κοινότητας Μανιάκων»

Επόμενο Άρθρο

93.024,80 € από την Π.Δ.Μ.-Π.Ε. Καστοριάς για την ηλεκτροδότηση των (4) νέων γεωτρήσεων στο ΤΟΕΒ Κορησού-Λιθιάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα