Συνέντευξη τύπου: Δριμεία επίθεση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Καστοριάς στην Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς!

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Μύδρους κατά της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς εξαπέλυσε η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ με την οποία χαρακτήριζαν τη ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας ως «ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων».

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στέργιος Αδάμ στις δηλώσεις του έκανε λόγο για τακτικές αριστερόστροφου φασισμού που ακολουθούν στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, για εξυπηρέτηση συμφερόντων, αλλά και επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται με τα στρατόπεδα της Καστοριάς τα οποία θυμίζουν όπως είπε χαρακτηριστικά: «εποχές kommandantur».

Συγκεκριμένα ο κ. Αδάμ δήλωσε:

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία ανακοίνωση κατηγόρησε τη ΝΟΔΕ ως ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν πάντα ξεκάθαρη υπέρ της στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια, με μόνιμους τρόπους και όπου προκύπτει. Ο διαγωνισμός έγινε επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δύο χρόνια πριν και δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται ξαφνικά από αυτές τις αντιδράσεις; και με τι συνθήκες παραμένει η ΔΟΥ εκεί ενώ έχει λήξει η σύμβαση; Γεγονός που προκύπτει από την ανάγκη διενέργειας διαγωνισμού δύο χρόνια πριν επαναλαμβάνω! Τι είδους πολιτικά συμφέροντα εξυπηρετούνται;

Και αναρωτιέμαι όλο αυτό το χρονικό διάστημα πώς διασφαλίζεται το δημόσιο χρήμα όταν αντί να πάμε σε ένα κτίριο έως ότου βρεθεί λύση το οποίο μας στοιχίζει 40% λιγότερο παραμένουμε στο ίδιο κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα για το καπρίτσιο της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ακολουθεί τακτικές όπως είπε και ο Μίκης «αριστερόστροφου φασισμού» και γιατί το λέω αυτό:

Πρώτον δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του νομού κομματική οργάνωση να καταγγέλλει ιδιώτες στην πολεοδομία. Ο κύριος Ζαγάρας ο επαγγελματίας εκπρόσωπος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ίδιος δηλώνει στην αίτηση του, όταν έκανε την καταγγελία λειτούργησε ως μονάδα ή ως σύνολο της Νομαρχιακής επιτροπής;

Και απαντώ ως σύνολο διότι αυτό δηλώνει κάτω από την υπογραφή του!

Δεύτερον σαν να μην έφτανε αυτό προχώρησε σε κάτι ακόμα χειρότερο και πιο «αριστερόστροφα φασιστικό» Έστειλαν εξώδικο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της επιτροπής στέγασης για το θέμα της ΔΟΥ σε μία προσπάθεια να καθοδηγήσουν την απόφαση της επιτροπής στέγασης εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ απειλώντας την επιτροπή.

Εμείς η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσουμε να υποστούν κομματικές απειλές και διώξεις υπάλληλοι που δεν συμφωνούν με τις ιδεοληψίες τους. Σύμφωνα με την έκθεση του ΤΕΕ όπως γνωρίζουμε μέχρι τώρα απαιτούνται δύο συνεχόμενοι όροφοι στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας για να στεγαστεί η ΔΟΥ Καστοριάς πράγμα αντιφατικό με αυτό που έχουνε δηλώσει.

Θα διασπείρουμε όλες τις υπηρεσίες που ανήκουν στην Π.Ε. Καστοριάς σε διάφορα κτίρια ταλαιπωρώντας πολλούς, υπαλλήλους και κοινό, για να στεγάσουμε μία υπηρεσία που δεν ανήκει στην Π.Ε. Καστοριάς; Και οι υπηρεσίες που θα διωχθούν πού θα στεγαστούν και πότε; με τι χρήματα; Η μετακόμιση της ΔΟΥ στην Π.Ε. ποιο χρονοδιάγραμμα έχει με τι κόστος;

Και ωστόσο παραμένει η ΔΟΥ εκεί που είναι εξυπηρετώντας γνωστά για τον κύριο Ζαγάρα και τον κύριο Μπαλταγιάννη συμφέροντα. Η πρόταση της Νομαρχιακής επιτροπής την οποία υπέδειξε στην κυβέρνηση κατά δήλωση του ο κ. Μπαλταγιάννης προϋποθέτει την μείωση στο μισό του χώρου στέγασης άρα και την αντίστοιχη μείωση των υπαλλήλων. Καλώ την ΑΔΕΔΥ να πάρει θέση! Μήπως έχουν επιλέξει και τους υπαλλήλους που θα διώξουν από την ΔΟΥ προκειμένου να χωρέσουν στον έναν όροφο ο κύριος Μπαλταγιάννης μίλησε για χρήση των στρατοπέδων.

Η χρήση στρατοπέδων θέλω να του θυμίσω ότι συνηθιζόταν στην Σοβιετική Ένωση και επί γερμανικής κατοχής (kommandantur) θέλω να ρωτήσω αυτό είναι το όραμά του για την Καστοριά;

Σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα κλήθηκε η κ. Τελιγιορίδου ή η κ. Αντωνίου; Αποφασίζουν ερήμην των βουλευτών για το νομό; Εκτός και αν κλειδοκράτορας του νόμου είναι η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καρυπίδης. Ο κύριος Ζαγάρας την ώρα της σύσκεψης στην Αθήνα ήταν security έξω από την πόρτα ή έκανε τον κοριό του κυρίου Μπαλταγιάννη ο οποίος επιθυμεί να είναι ο επόμενος χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Την κυρία Τελιγιορίδου την ενημέρωσε ή ήταν απασχολημένος αυτός και ο κ. Μπαλταγιάννης εκτοξεύοντας απειλές για να φιμώσει τον τοπικό τύπο;

Προφανώς ακολουθεί τις πρακτικές του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ ο όποιος εφάρμοσε τα ίδια στους δημοσιογράφους που δεν υπακούν του ίδιου του κομματικού τους ραδιοφώνου!

Μπορείτε να δείτε πόσο πληρώνουμε εκεί που παραμένει η Εφορία είναι 10.836 ευρώ τον μήνα. Η σύμβαση του κτιρίου που θα πήγαινε η Εφορία είναι 6.848. Κι εδώ ερχόμαστε και λέμε το εξής: ο κ. Πιτσιρλής που φαίνεται τώρα ότι διαφωνεί είναι ο ίδιος που ενέκρινε. Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε η ανάθεση της δημοπρασίας. Κι αφού εξέτασαν πολύ σωστά αν υπάρχουν δημόσια ελεύθερα κτίρια, προχώρησαν σε μειοδοτικό διαγωνισμό και υποχρέωσαν κάποιον ιδιώτη να κάνει μέσα στο κτίριο του προσαρμογές.

Αφού είχαν σκοπό να πάνε την Εφορία στον τρίτο όροφο γιατί επέτρεψαν να γίνει ο διαγωνισμός;

Θέλουμε να τονίσουμε το εξής: Είμαστε υπέρ. Όπου υπάρχουν κτίρια και αυτή η μελέτη του ΤΕΕ να εφαρμοστεί βεβαίως, αλλά τρία χρόνια τώρα τρώμε το παραμύθι που είχαν κάνει σημαία και συνέχεια στρέφονται αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη, στο κτίριο της ΕΔΗΚΑ. Για το κτίριο της ΕΔΗΚΑ μίλησε νομίζω σαφέστατα ο κ. Μπαλταγιάννης και είπε ότι θέλει να πάει και η Αστυνομία. Χθες είδαμε ανακοινώσεις ότι η Αστυνομία μετά το βέτο που έθεσε η κ. Τελιγιορίδου και ευχόμαστε έτσι να είναι, ενώ είχαν μιλήσει από το 2016 να πάμε να κόψουμε και την κορδέλα κι εμείς ήμασταν έτοιμοι να πάμε, ευτυχώς που μας ειδοποίησαν ότι τα εγκαίνια δεν θα γίνουν, βλέπουμε να έχει ένα αίσιο τέλος. Ευχόμαστε να έχει. Δεν είμαστε μικρόψυχοι. Δεν μπορεί από τη μία μεριά να λένε ότι πραγματικά στον χώρο του Νοσοκομείου υπάρχει μία χρηστή διοίκηση, έχουμε τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό οι οποίοι υπερβάλουν εαυτόν, σ’ αυτές τις οικονομικές δύσκολες συγκυρίες για τον τόπο μας, εκεί δηλαδή είμαστε εντάξει και δίνουμε συγχαρητήρια. Βλέπουμε έργο και το λέμε. Δεν είμαστε μηδενιστές. Ας δούμε έργο κι εμείς θα το επικροτήσουμε και θα είμαστε πρώτοι.

Μακάρι να γίνει το αστυνομικό μέγαρο, διότι θα πέσουν έξι εκατομμύρια στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς. Θα δουλέψουν κάποια άτομα, θα δουλέψουν καταστήματα, θα είναι ένα μέτρο ανακούφισης. Μακάρι να γίνει. Θα το χειροκροτήσουμε και θα είμαστε εκεί στα εγκαίνια. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Δεν είμαστε μικροπρεπείς.

Ένα άλλο θέμα είναι το φράγμα του Βράχου. Δεν βλέπουμε ο κ. Καρυπίδης να δείχνει την ίδια ευαισθησία για το φράγμα του Βράχου. Πραγματικά μπράβο του, συγχαρητήρια, κατόρθωσε και το φθηνό ρεύμα αν και δεν το είδαμε ακόμα, ούτε είδαμε ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις που θα θέσουν.

Φυσικό αέριο. Εμείς ήμασταν αυτοί οι οποίοι υπογράψαμε. Θα δοθεί. Μακάρι. Και όταν βλέπει ο κόσμος ότι σκάβουν στο δρόμο, δεν σκάβουν για το φυσικό αέριο.

Με λίγα λόγια βλέπουμε πολύ λάδι στο τηγάνι, τηγανίτα όμως δυστυχώς, πουθενά. Αλλά δεν θα έπρεπε ο κ. Καρυπίδης να δείξει την ίδια ευαισθησία σε ένα μεγάλο και σημαντικό έργο το οποίο είναι το φράγμα Νεστορίου; Επανειλημμένως η κ. Αντωνίου ασχολείται με αυτό το θέμα. Καμιά συγκεκριμένη απάντηση δεν παίρνει. Δεν μας λένε απολύτως τίποτα.

Τους καλώ έστω κι αυτή τη στιγμή, να κοιτάξουν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν στον Νομό Καστοριάς, με την ανεργία που καλπάζει, με τα συσσίτια που δυστυχώς αυξάνονται, πού; Άκουσον – άκουσον στην Καστοριά στον Νομό που συνέβαλε στην εθνική οικονομία και στην ανάπτυξη της Ελλάδος. Τι μας λένε; « Δεν τρώνε από τα βαρέλια, από τα σκουπίδια. Αυτό είναι το όραμά τους.

Αυτά τελείωσαν. Από δω και πέρα αν θα μου ξαναγίνει καταγγελία ότι προσπαθούν να φιμώσουν τα ΜΜΕ και δεν ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του Νομού θα μιλήσω με πιο σκληρή γλώσσα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και έδωσε στη συνέχεια στη δημοσιότητα έγγραφα θέλοντας να αποδείξει τα όσα ανέφερε για τις ενέργειες όπως είπε της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς.

Ε.Ψ.