Συνέντευξη τύπου για την Χριστουγεννιάτικη συναυλία – μουσική παράσταση του Συλλόγου “Μαζί Σου”

/

Μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη συναυλία – μουσική παράσταση διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών Μαζί Σου”.

Συμμετέχουν η Διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον αλλά λόγω της εξάντλησης των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί και στις 10 του μηνός στον ίδιο χώρο.

Με αφορμή την εκδήλωση, το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα γραφεία του συλλόγου ο πρόεδρος του Συλλόγου “Μαζί Σου” Νίκος Μηταράς, η επίτιμη πρόεδρος του συλλόγου Ειρήνη Γεωργοσοπούλου Μισκία και η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς Βαρβάρα Μπελερή, ενώ  μέσω διαδικτύου μίλησε η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.

Ο Σύλλογος  “Μαζί Σου” λειτουργεί εδώ και δώδεκα χρόνια ως ένα φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο και  βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του, στοχεύοντας στην ηθική, υλική και κοινωνική ενίσχυση των παιδιών και των ενηλίκων με νεοπλασματική ασθένεια.

Στην φετινή, αλληλεγγύης και στήριξης προς τους ασθενείς εκδήλωση μας, δέχτηκε να συμμετάσχει αφιλοκερδώς  η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Σόνια  Θεοδωρίδου, δηλώνοντας εμπράκτως την ανάγκη στήριξης και την αναγνώριση του έργου του  φορέα μας.

Αποτέλεσμα της σύμπραξης του “Μαζί Σου” με την κα  Θεοδωρίδου και το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς, είναι η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και το  Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο “ΟΛΥΜΠΙΟΝ” προκειμένου να ενισχυθεί το έργο και η αποστολή του συλλόγου που είναι η στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο.

Μετά από πολύ καιρό υποχρεωτικής εσωστρέφειας, φέτος τα  Χριστούγεννα τραγουδάμε όλοι μαζί.

Σε δύσκολους καιρούς, η αφιλοκερδής συμμετοχή της παγκοσμίου εμβέλειας σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου  στην χριστουγεννιάτικη συναυλία μας και η αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου κας Μπελερή, συνιστά πράξη φιλανθρωπίας  εκ μέρους τους.

Αποδεικνύει με την κίνηση αυτή ο καθένας μας, ότι η αξία των Χριστουγέννων είναι να μοιράζουμε  αγάπη και χαρά απλόχερα..

Η Σόνια Θεοδωρίδου και το Μουσικό  Σχολείο Καστοριάς υπόσχονται ένα μουσικό ταξίδι στην μαγική  χώρα των  Χριστουγέννων .

Σε μία εποχή που  ο μόνος δρόμος είναι η ενότητα μέσα από την  διαφορετικότητα,  ξεδιπλώνεται ένα πολύχρωμο χαλί χριστουγεννιάτικων μελωδιών από όλα τα μέρη του κόσμου.

Τα τραγούδια, συνδέουν τις ευχές που θα ακουστούν και μεταφέρουν την ελπίδα για την πραγματοποίησή τους.

Θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί, το δέντρο των ευχών, σε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και διάδρασης με το κοινό”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συλλόγου “Μαζί Σου” Νίκος Μηταράς.

Τον λόγο πήρε στην  συνέχεια η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς Βαρβάρα Μπελερή επισημαίνοντας:

“Το  σχολείο μας αποδεικνύει για ακόμα μια  φορά την εξωστρέφειά του, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την σύνδεση με την τοπική κοινωνία, με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, με τους συλλόγους και ανταποκρίνεται στο έργο των συλλόγων και των  φορέων.

Ειδικά, με τον σύλλογο “Μαζί Σου” ανταποκρίνεται στο φιλάνθρωπο έργο του.

Οι καθηγητές αμέσως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συγκρότησαν την ορχήστρα, έφτιαξαν την χορωδία, οι μαθητές με πολλή χαρά δέχτηκαν να συμμετάσχουν.

Όλος ο υπόλοιπος σύλλογος και οι  γονείς, στηρίζουν αυτή την συμμετοχή μας.

Ακόμη και οι πρόβες που έγιναν με την κα Θεοδωρίδου, ήταν μια εμπειρία για τους μαθητές μας”.

“Ο  Σύλλογος ” Μαζί Σου” υποδέχεται, φιλοξενεί την διεθνούς φήμης και βελινεκούς σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.

Είναι εξαιρετική και μοναδική ευκαιρία για την πόλη μας ανάδειξης αυτής και συγχρόνως, η σύμπραξη με το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς,  είναι γεγονός.

Επίσης, είναι μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να συμμετάσχουν σε μια τέτοιου είδους εκδήλωση και να τους δοθούν οι δυνατότητες να μπορέσουν να  δουλέψουν με έναν επαγγελματία του  είδους.

Ο  Σύλλογος ” Μαζί Σου”  τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με σθένος και προστατεύει και έχει κάτω από την σκέπη του δεκαοκτώ οικογένειες που έχουν απόλυτη ανάγκη την  στήριξη μέσα από τέτοιου είδους  δράσεις”, σημείωσε από την πλευρά της η επίτιμη πρόεδρος του συλλόγου Ειρήνη Γεωργοσοπούλου – Μισκία .

“Έλαβα από την κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου – Μισκία πρόσκληση, να συμμετάσχω σε ένα κοντσέρτο στην Καστοριά. Δέχτηκα  να συμμετάσχω, γιατί σκέφτηκα ό,τι ο σκοπός ήταν ιερός.

Αποφάσισα να έρθω για πρώτη φορά για μια πρόβα γιατί ήθελα να  γνωρίσω και τα παιδιά του Μουσικού  Σχολείου.

Γνώρισα την εκλεκτή διευθύντρια του σχολείου τους καθηγητές, γνώρισα παιδιά που τα έκλεισα στην καρδιά μου.

Μαθαίνω τώρα ότι είμαστε Sold Out και πάμε και για δεύτερη βραδιά και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να  χαρεί ο κόσμος αυτή την  βραδιά”, δήλωσε από την πλευρά της η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους Ορεστικού (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Δήμος Άργους Ορεστικού: Το μέλλον του Άργους Ορεστικού δεν εκβιάζεται από κανέναν

Τελευταία από Εκδηλώσεις