Συνέντευξη του Χαράλαμπου Καραταγλίδη για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα για θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα

Θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα απασχόλησαν τις συναντήσεις που είχε χθες στην Αθήνα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης μαζί με τον βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια.

Στα αποτελέσματα των συναντήσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα.

“Σε προηγούμενες συναντήσεις, ως εκπρόσωποι των φορέων της Καστοριάς είχαμε πετύχει για το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων, νέα επιδότηση για το κόστος θέρμανσης του φετινού χειμώνα.

Η εξέλιξη είναι πολύ ικανοποιητική. Η διαδικασία αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ των Υπουργείων Ενέργειας και Ανάπτυξης.

Το  ποσό το οποίο θα δοθεί στις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας ανέρχεται περίπου στα είκοσι εκατομμύρια ευρώ.

Πιστεύουμε ότι στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταβληθούν τα χρήματα στις επιχειρήσεις.

Παρακολουθούμε, και όταν θα έχουμε νεότερα για το θέμα, θα ενημερώσουμε”, σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς.

Η δεύτερη συνάντηση έγινε με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη.

“Ενημερώσαμε τον Διοικητή του ΟΑΕΔ για την κατάσταση η οποία επικρατεί αυτή την στιγμή στην Καστοριά και ζητήσαμε την συμβολή του Οργανισμού σε θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και με πιστοποιήσεις, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μία διαφορά  μεταξύ των ανέργων και των θέσεων εργασίας που ζητούνται.

Ο κύριος Πρωτοψάλτης ζήτησε από το Επιμελητήριο να ξεκινήσει επαφές με τις επαγγελματικές ομάδες και να προτείνει στην συνέχεια ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, κάτι το οποίο το Επιμελητήριο σκοπεύει να υλοποιήσει σύντομα.

Διαβεβαίωσε ο,τι ο ΟΑΕΔ θα χρηματοδοτήσει άμεσα  επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης πιστοποιημένα πάντοτε από τον ΟΑΕΔ “, δήλωσε ο κύριος Καραταγλίδης και αναφέρθηκε στην συνέχεια στις συναντήσεις που είχε με τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ Βεσυρόπουλο και το Enterprise Greece.

“Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με πάρα πολλές επιχειρήσεις οι οποίες είχαν λάθος ΚΑΔ και δεν μπορούσα να ενταχθούν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Λάβαμε από τον υφυπουργό τη διαβεβαίωση ότι άμεσα θα επιληφθεί του ζητήματος και θα επιλυθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Enterprise Greece. Εξασφαλίσαμε το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα συμμετέχουν στην έκθεση γούνας του Χονγκ Κονγκ”.

Ο κύριος Καραταγλίδης κατέληξε λέγοντας ότι ευελπιστεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που έλαβε από τους αρμόδιους φορείς  προς όφελος των επιχειρήσεων της Καστοριάς.

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Με το δεξί έκανε ποδαρικό ο Α.Σ. Καστοριάς_άροσις για το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής

Επόμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο του Συλλόγου “ΤΟ ΑΠΟΖΑΡΙ” Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα