Συνάντηση του Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Πράσινο φως για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για την ενέργεια, τις  μεταφορές, την  υγεία, την έρευνα και του τουρισμού.     

Με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των Δήμων της Περιφέρειας, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας καθώς και η δυνατότητα χρηματοδότησης ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, που θα περιλαμβάνει έργα αρμοδιότητας τόσο της Περιφέρειας όσο και των Δήμων.

Συγκεκριμένα το επενδυτικό πρόγραμμα θα αφορά επενδύσεις σε υποδομές, τις βιώσιμες επενδύσεις στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, του κλίματος και της ενέργειας, των μεταφορών, της υγείας, και του τουρισμού.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας. Παράλληλα ανοίγει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς  θα υπάρχουν τακτικές συναντήσεις ενημερώσεις για την πορεία του Επενδυτικού προγράμματος. 

ΠΔΜ

Προηγούμενο Άρθρο

Η θεατρική παράσταση «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΡΟΥΜΦΙΤΑ» έρχεται το Σάββατο στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ! Sold Out η παράσταση των 18:00

Επόμενο Άρθρο

Η επισιτιστική κρίση στο επίκεντρο της σύσκεψης της G7 – “Μπλοκαρισμένοι” 25 εκατ. τόνοι σιτηρών

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας: «Προπαρασκευαστική επίσκεψη στην Πολωνία στο πλαίσιο του Διαπιστευμένου Σχεδίου Κινητικότητας Erasmus+ KA1 2021 –Σχολική Εκπαίδευση”» (φωτο)

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίαςπραγματοποίησε προπαρασκευαστική επίσκεψη στην πόλη Bialystokτης Πολωνίας από τις 16 έως