Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου, με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη (φωτο)

/

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης,  στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία.

Τον Υπουργό υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν στην είσοδο του Διοικητηρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης  Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος.

Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, της Βουλευτή Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενου,  του Περιφερειακού Συμβούλου Θεοφύλακτου Ζυμπίδη, του ειδικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Σεραφείμ Λιάπη, καθώς και του Δ/τη της 3η ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη, του πρ. Βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια, του πρ. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, Αντιδημάρχων του Δήμου Καστοριάς και του Προέδρου της ΔΕΕΠ Καστοριάς Βασίλη Βελλίδη.

Κατά την συνάντηση τους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο Καστοριάς και τις δομές Υγείας που υπάρχουν στην ΠΕ Καστοριάς.

Ο κ. Σαββόπουλος τόνισε την καλή συνεργασία μεταξύ Περιφερειακής Αρχής και Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Μπογιατζίδη, καθώς και του  κ. Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς κ. Χάτσιου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Σαββόπουλο προς τον Υπουργό και Αντιπρόεδρο της ΝΔ σχετικά με την αναγκαιότητα επανεκκίνησης και ολοκλήρωσης των εργασιών για την κατασκευή του φράγματος του Νεστορίου, του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου που θα βοηθήσει τον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα, στη συνάντηση ζητήθηκε να αποζημιωθούν οι μηλοπαραγωγοί για το 2023, να δημιουργηθεί πρόγραμμα στήριξης για τους γουνοποιούς, να ενταχθεί και να κατασκευαστεί το φράγμα και αρδευτικό  Διποταμίας ένα έργο Εθνικής σημασίας.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε και το θέμα με τις οφειλές των μεταφορέων οδηγών της Λάρκο, οι οποίοι στο τέλος της συνάντησης συζήτησαν και οι ίδιοι με τον Υπουργό.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα αιτήματα που του τέθηκαν,  εκφράζοντας ταυτόχρονα την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει την Περιφέρειά μας και να συμβάλλει στην αντιμετώπισή των ζητημάτων.

        

Π.Ε. Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς (δείτε τα θέματα)

Επόμενο Άρθρο

Mountain Lunatics: Μονοήμερη εκδρομή για τον καταρράκτη της Αγ.Άννας & BBQ στις όχθες του Αλιάκμονα!

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Καστοριά: Εξιχνιάσθηκαν άμεσα 3 περιπτώσεις απόπειρας τηλεφωνικής απάτης που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων πολιτών – Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάσθηκαν άμεσα -3- περιπτώσεις απόπειρας τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων πολιτών, για τις