Συνάντηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας με κλιμάκιο της Καναδικής Πρεσβείας

Στις 13-10-2016 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας συνάντηση αντιπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και των πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών, με κλιμάκιο της Καναδικής Πρεσβείας αποτελούμενο από τον εμπορικό ακόλουθο της Καναδικής Πρεσβείας στην Αθήνα κο David Mallete και τον Επίτιμο Πρόξενο του Καναδά στην Θεσσαλονίκη κο Παντελή Πετμεζά. Από την πλευρά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος κος  Φαίδων Γκιάτας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Άργους Ορεστικού κος Κων/νος Πασπάλης , ο Γεν. Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων κος Αλκιβιάδης  Μπαλής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Λιανοπωλητών Ειδών Γούνας κος Δημήτριος Εμμανουηλίδης και οι επιστημονικοί συνεργάτες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας: κα Εριφύλλη Μορφίδου, ο κος Γεώργιος Παπαχρήστος και ο κος Ιωάννης Καραβιδάς.

Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση του εμπορικού ακόλουθου της Καναδικής Πρεσβείας πάνω στα θέματα της γούνας όπως:

  • Η θέση και σημασία της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας ως ο μεγαλύτερος παραγωγός γουναρικών στην Ε.Ε.
  • Ανάλυση των υφιστάμενων αγορών προϊόντων γούνας και οι δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης της αγοράς του Καναδά.
  • Η άμεση σχέση της Καστοριάς με την παραγωγή γούνας και οι προοπτικές για το μέλλον.
  • Η ανάπτυξη του κλάδου εκτροφής γουνοφόρων ζώων και οι εμπορικές συναλλαγές με τα δημοπρατήρια γουνοδερμάτων του Καναδά.
  • Η θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στην εκπροσώπηση του κλάδου της γούνας τόσο στην Ελλάδα όσο και οι δράσεις στο εξωτερικό μέσω της I.F.F και του Fur Europe.
  • Η εγκαθίδρυση γραμμής ανοικτής επικοινωνίας με την Πρεσβεία του Καναδά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων αν αυτά ανακύψουν.

Από την πλευρά του ο κος David Mallete πραγματοποίησε ενημέρωση πάνω στην διαδικασία υπογραφής της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Καναδά και Ε.Ε., διαβεβαίωσε για την πρόθεση του να υπάρχει ειλικρινής και ανοικτή επικοινωνία με την Καναδική Πρεσβεία για όλα τα θέματα, επέδειξε ενδιαφέρον για τα ανοικτά θέματα του κλάδου της γούνας και υποσχέθηκε την συμπαράσταση του για την περαιτέρω ενδυνάμωση του εμπορίου ειδών γούνας μεταξύ Ελλάδας και Καναδά.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεδριάζει η 2η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Επόμενο Άρθρο

Οριστική και πλήρης απαλλαγή από κάθε κατηγορία για τον πρώην Δήμαρχο Γρεβενών και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΓ Γιώργο Νούτσο

Τελευταία από Γούνα

Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου-Νίκης Κεραμέως: Παράταση της αναστολής πληρωμών & της καταβολής του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους του κλάδου της γουνοποιίας

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε χθές συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη