Συνάντηση Πετρόπουλου με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθλητισμού, Επιχειρηματικότητας & Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κος Δημήτρης Πετρόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο Διοικητήριο την Πέμπτη 9 Ιουνίου, με σκοπό την προώθηση συνεργασίας των δύο φορέων (Υπουργείου, Δήμου) σε θέματα επιχειρηματικότητας και τουρισμού.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιδήμαρχος παρουσίασε τους άξονες της νέας τουριστικής πολιτικής που ακολουθεί ο Δήμος Καστοριάς, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της γουνοποιητικής και τουριστικής επιχειρηματικότητας. Στον άξονα αυτό συζητήθηκαν τρόποι και προοπτικές για τη δυνατότητα διοργάνωσης κοινής επιχειρηματικής και τουριστικής αποστολής στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα υπάρξουν συναντήσεις με στελέχη φορέων αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου που σχετίζονται με την τουριστική αγορά γενικότερα, με στόχο τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων (Καστοριάς, Αγία Πετρούπολη).

Επίσης, έγινε αναφορά στον οικισμό Κρανιώνα και στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού όπου χαρακτηρίζει τον Κάτω Κρανιώνα ως ιστορικό τόπο, με την αρχιτεκτονική κληρονομιά του να αποτελεί μία αναντικατάστατη έκφραση πλούτου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ζητήθηκε από την Υφυπουργό να σταθεί αρωγός στη φετινή εορταστική μουσική συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με αφορμή την απόφαση. Το αίτημα του Δήμου Καστοριάς αποτελεί το εφαλτήριο να αναγνωριστεί ο Κρανιώνας και ως τόπος μουσικών καλλιτεχνών.

Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει άψογη συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς σε πολλά επίπεδα και ότι οι ιδιαίτερες ανάγκες της Καστοριάς θα αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη προσοχή κι ευθύνη από το υπουργείο και αυτή προσωπικά.

Τέλος, ο κος Πετρόπουλος απηύθυνε πρόσκληση  στην Υφυπουργό να επισκεφθεί την Καστοριά προκειμένου να ενημερωθεί για τα μελλοντικά σχέδια του δήμου από κοντά.

Προηγούμενο Άρθρο

Διακοπή νερού στον Δήμο Άργους Ορεστικού

Επόμενο Άρθρο

Διανομή Ροδάκινων από τον Δήμο Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα