Συνάντηση Ζ. Τζηκαλάγια με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ.Σπύρο Πρωτοψάλτη πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς κ.Ζήσης Τζηκαλάγιας. Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η αναζήτηση λύσεων για την μεγάλη ανεργία που μαστίζει το Νομό μας. Με μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ο Βουλευτής πως και πλήρης ενημέρωση των πολιτών και επιχειρήσεων δεν υπάρχει,αλλά κυρίως πως δεν γίνεται επαρκής εκμετάλλευση και αξιοποίηση των υπαρχόντων προγραμμάτων.Όλα αφορούν και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και Δήμους,Περιφέρεια και Ν.Π.Δ.Δ.

Ενημερώνουμε λοιπόν πως ΣΗΜΕΡΑ τρέχουν 8 προγράμματα από τα οποία τα 6! αφορούν και την περιοχή μας συνολικά 32.600 θέσεων.Η επιδότηση ξεκινά από το 60% και φθάνει το 90% ή από 550€ έως 830€.Δύο από τα 6 προγράμματα που αφορούν τον δημόσιο τομέα είναι διάρκειας 12+12 μηνών με το ένα να αφορά μακροχρόνια ανέργους 55-67 ετών και το δεύτερο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε σε ένα πρόγραμμα που αφορά ανέργους 18-29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ,αντικείμενο τόσο χρήσιμο σήμερα λόγω των συνθηκών λειτουργίας της αγοράς εξαιτίας της πανδημίας.

Πληροφορούμε τους πολίτες πως μπορούν να απευθύνονται στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ,στον λογιστή τους και στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτού όπου με προθυμία και υπομονή θα παρέχεται κάθε συνδρομή και ενημέρωση.Τέλος ενημερώνουμε πως σε δύο μήνες θα ξεκινήσουν καινούρια μεγάλα προγράμματα, δύο από τα οποία θα περιλαμβάνουν και την περιοχή μας.

Όσον αφορά το τεθέν από κάποιους συμπολίτες μας ζήτημα των Εργατικών Κατοικιών,δυστυχώς δεν υπάρχουν έτοιμες αδιάθετες στο Νομό Καστοριάς.

Γραφείο Τύπου Ζήση Τζηκαλάγια

Προηγούμενο Άρθρο

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Οφείλουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε για την αξιοπρεπή διαβίωση των αγροτών» (vid)

Επόμενο Άρθρο

Από αστυνομικούς του Τ.Α. Φλώρινας, συνελήφθη 59χρονος σε περιοχή της Ημαθίας για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Τελευταία από Τοπικά Νέα

80 αιτήσεις χρηματοδότησης υποβλήθηκαν από την Καστοριά στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Δράσης «e-λιανικό» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014 – 2020

2.561 αιτήσεις χρηματοδότησης από τις επιχειρήσεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας κατατέθηκαν στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στο