Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς με την Υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α – Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία νέων προγραμμάτων απασχόλησης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στο Δημαρχείο Καστοριάς συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και της Υποδιοικήτριας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α) Ιωάννας Χορμόβα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάκης Ρήμος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Γκόγκας, καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας, οι οποίοι συνόδευαν την κα Χορμόβα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Καστοριάς, ενημέρωσε διεξοδικά την Υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή, τα ποσοστά ανεργίας και ανέλυσε τους βασικούς παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση από τη μεριά της Δ.ΥΠ.Α, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα προγράμματα απασχόλησης με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της περιοχής, αλλά και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια οι δύο πλευρές, μίλησαν για τα μελλοντικά προγράμματα απασχόλησης, τα οποία στοχεύουν στην επαγγελματική κατάρτιση και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των ανέργων.

Επίσης τονίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας, μέσω κοινών δράσεων με σκοπό την πλήρη ενημέρωση του κοινού ως προς τις διαθέσιμες ευκαιρίες απασχόλησης και τα προγράμματα κατάρτισης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παράδοση του επικαιροποιημένου υπομνήματος από τον Δήμαρχο Καστοριάς στην κα Χορμόβα, το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικά τα  αιτήματα του Δήμου  προς τη Δ.ΥΠ.Α. για την καταπολέμηση της ανεργίας  στην Καστοριά.

Δήμος Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση στην Π.Ε. Καστοριάς με τον Συμπαραστάτη του Πολίτη & της Επιχείρησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Επόμενο Άρθρο

Το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς για τους θερινούς μήνες

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς: NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση για αύριο Πέμπτη 13/04/24

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για αύριο Πέμπτη 13/04/24, λόγω δείκτη επικινδυνότητας (3), απαγορεύεται η διέλευση, παραμονής και κυκλοφορίας