Συνάντηση για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2017

/

Ολοκληρώθηκε πρίν από λίγο στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού Καστοριάς, η ανοιχτή συζήτηση, που είχε ως θέμα «Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2017».

Στην συνάντηση αυτή παραυρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο Αντιδήμαρχος «Τουρισμού – Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων» Λάζαρος Ζήσης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δημ. Πετρόπουλος, εκπρόσωποι των παρεών που συμμετέχουν ενεργά κάθε χρόνο στο κορυφαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός για την Καστοριά, εκπρόσωποι Συλλόγων αλλά και απλοί πολίτες.

Μετά από έναν πολύ γόνιμο διάλογο με ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων – κυρίως από την μεριά των Ραγκουτσαριστών – αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του Αντιδημάρχου Λάζ. Ζήση, η σύσταση οργανωτικής επιτροπής για τα «ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ 2017», την οποία θα συγκροτούν, εκπρόσωποι, από τον Δήμο Καστοριάς, τις παρέες που εδώ και χρόνια συμμετέχουν στα Καστοριανά Ραγκουτσάρια, Συλλόγων αλλά και απλοί πολίτες.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε και η διαφήμιση που έγινε κατά τα προηγούμενα έτη στην Θες/νίκη με παρέες και εκπροσώπους του Δήμου και προτάθηκε φέτος να γίνει κάτι αντίστοιχο στα Ιωάννινα.
Επίσης αναφέρθηκε το ζήτημα δημιουργίας ενός νέου κωδικού στον προϋπολογισμό αποκλειστικά για τα Ραγκουτσάρια πράγμα το οποίο είναι δύσκολα υλοποιήσιμο.
Νέες συναντήσεις θα γίνονται συχνά κατά το προσεχές διάστημα.

Προηγούμενο Άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Εγκαινιάστηκε η περιοδική έκθεση: «Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης»

Τελευταία από Εκδηλώσεις