Συμμετοχή της ΔΙΑΔΥΜΑ στην Εβδομάδα Κλιματικής Ουδετερότητας 2022 (φωτογραφίες)

/

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η ΔΙΑΔΥΜΑ συνδιοργάνωσετην Εβδομάδα Κλιματικής Ουδετερότητας με επικεφαλής το ClusterΒιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE). Η Εβδομάδα Κλιματικής Ουδετερότητας ξεκίνησε τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2022 και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2022. Η ΔΙΑΔΥΜΑ συμμετείχε με μια σειρά από παρουσιάσεις-ομιλίες, στον σχεδιασμό και ανάπτυξη παιχνιδιών με περιβαλλοντικές πληροφορίες εστιασμένες στις καλές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων και στη διοργάνωση λοιπών εργαστηρίων και δράσεων.

Αναλυτικά:

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022:Πραγματοποιήθηκαν δύο εργαστήρια για τα Ευρωπαϊκά Έργα Model2Bio και NOMAD. Το έργο Model2Bio στοχεύει στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού εργαλείου λήψης αποφάσεων, βασισμένο σε μαθηματικά μοντέλα, για την πρόβλεψη των υπολειμματικών ροών από τον αγροδιατροφικό τομέα και τον προσδιορισμό των βέλτιστων επιλογών αξιοποίησής τους. Το έργο NOMAD έχει δημιουργήσει μια κινητή μονάδα παραγωγής βιο-λιπασμάτων με σκοπό να αξιοποιήσει τα υπολείμματα που προέρχονται από την επεξεργασία οργανικών αποβλήτων για την παραγωγή βιοαερίου. Στο πλαίσιο αυτών των έργων πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες από στελέχη της ΔΙΑΔΥΜΑ με τίτλο: «Παραγωγή Εναλλακτικών Καυσίμων από Λυματολάσπη Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και άλλα Οργανικά Στερεά Απόβλητα», και«Αξιοποίηση οργανικών αποβλήτων του αγροδιατροφικού τομέα προςπαραγωγήπροϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022:Στο συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα, παρουσία του κ. Μανώλη Γραφάκου, Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε ομιλία με τίτλο: «Διαχείριση Επικίνδυνων Οικιακών Αποβλήτων»από στέλεχος της ΔΙΑΔΥΜΑ και στη συνέχεια ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σε συνδυασμό με την παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Έργων HOOP και SCALIBUR (Η2020) αλλά και όλων των δράσεων και καινοτομιών που εφαρμόζει η ΔΙΑΔΥΜΑ και ο Δήμος Κοζάνης.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022: Πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση σε συνεργασία με το ΙΔΕΠ ΕΚΕΤΑστον Προφήτη Ηλία (ψηλός Αϊ-Λιάς) και μουσική παράσταση στην κεντρική πλατεία από το 13ο Δημοτικό Κοζάνης το οποίο κατασκεύασε μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης, στο Δημοτικό Πάρκο έγινε ανάγνωση του παραμυθιού «Ξεχύθηκαν στους δρόμους τα σκουπίδια…», από τη συγγραφέα Λίλα Κύρου. Η ημέρα ολοκληρώθηκετο απόγευμα με το εργαστήριο δημιουργίας κερομάντηλων, ως μια καλή πρακτική για να βάλουμε στην ζωή μας την επαναχρησιμοποίηση και να αντικαταστήσουμε την πλαστική μεμβράνη με οργανικά υφάσματα και φυσικό κερί μέλισσας.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022:Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022. Περάσαμε ένα καταπληκτικό πρωινό στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνη που θα μας μείνει αξέχαστο! Μια μέρα γεμάτη όμορφα μηνύματα για το περιβάλλον και τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Σε συνεργασία με το CluBEκαι την CollaboratingCentreonSustainableConsumptionandProduction(CSCP) δημιουργήσαμε υπέροχα παιχνίδια και δράσεις. Όλα τα παιχνίδια μας είχαν κάποιο φίλο-περιβαλλοντικό μήνυμα να περάσουν και προέρχονταν από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά.

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

ΔΙΑΔΥΜΑ

Προηγούμενο Άρθρο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή του 2nd TRIMORE Multisports tour Kastoria 2022

Επόμενο Άρθρο

3,2 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του Γ.Ν. Κοζάνης – Μαμάτσειου

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Δυτ. Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια –  Δεν σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα κατά το μήνα Ιούνιο του 2022

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής

«Ευχαριστήριο μήνυμα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας προς τους Δημοσίους Φορείς για τη διάθεση θέσεων στο Μεταλυκειακό Έτος – τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-2023»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί όλους τους Δημόσιους φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για