Συγκροτείται Ομάδα Εργασίας για την υποστήριξη της προωθούμενης καλλιέργειας αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συγκροτείται 11μελής Ομάδα Εργασίας για την υποστήριξη της προωθούμενης καλλιέργειας αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,

Έργο της Ομάδας Εργασίας, στα πλαίσια του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης για την καλλιέργεια, επεξεργασία και εμπορία των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, είναι να στηρίξει επιστημονικά και οργανωτικά το πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε εκτάσεις που παραχωρεί η ΔΕΗ για το σκοπό αυτό.

Η Ομάδα Εργασίας θα υποστηρίξει στην αρχική του φάση το αναπτυξιακό αυτό σχέδιο, σε επίπεδο επιλογής και συγκρότησης συνεργατικής μορφής παραγωγών, εκπόνησης προσχεδίου ανάπτυξης του τομέα στην περιοχή και πιλοτικής εφαρμογής του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης, με επιστημονικές κατευθύνσεις ως προς την ποιότητα εδαφών, την καταλληλότητα του πολλαπλασιαστικού υλικού, βέλτιστων πρακτικών καλλιέργειας, καθώς και δυνατοτήτων συμμετοχής σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση με τη σύσταση Ομάδα Εργασίας για τα αρωματικά στη Δυτική Μακεδονία.pdf

Η Ομάδα Εργασίας αποτελείται από τους:

α) Αθανάσιο Δημάκη, ειδικό συνεργάτη στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή αυτού τον Χρήστο Καφτεράνη, συνεργάτη στο ίδιο γραφείο.

β) Ασημίνα Καλδίρη, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού με βαθμό Α΄, του Τμήματος Κηπευτικών Ανθοκομικών Καλλωπιστικών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και Εναλλακτικών Καλ/ργειών της Δ/νσης Συστημάτων Καλλιέργειας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/τρια.

γ) Πασχαλίνα Χατζοπούλου, Τακτική Ερευνήτρια, στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια αυτής την Παρθενόπη Ράλλη, Γεωπόνο, στο ίδιο Ινστιτούτο.

δ) Νικόλαο Παπαευθυμίου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Αντώνιο-Περικλή Μούντζια, υπάλληλο του ιδίου κλάδου, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων Δυτικής Μακεδονίας, της ίδιας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

ε) Σάββα Ζαμανίδη, Δήμαρχο Εορδαίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια αυτού την Άννα Κυριακίδου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων, του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, του Δήμου Εορδαίας.

στ) Χρυσούλα Αθανασιάδου, Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κοζάνης, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτής τον Γεώργιο Σιαμπανόπουλο, Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης.

ζ) Παναγιώτη Πλακεντά, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια αυτού την Ιωάννα Κοντογούνη, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων, με βαθμό Α΄, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

η) Δημήτριο Ζαραφίδη, εκπρόσωπο της ΔΕΗ Α.Ε., ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια αυτού την Συμέλα Ανδρεάδου, εκπρόσωπο της ίδιας Εταιρείας.

θ) Ιωάννη Αποστολίδη, Οικονομολόγο, εμπειρογνώμονα, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Ανδρέα Κασσαράκη, Γεωπόνο, επίσης εμπειρογνώμονα.

ι) Κωνσταντίνο Μιμίκο, Τεχνολόγο Γεωπόνο, εμπειρογνώμονα, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Γερμανό Γαβριηλίδη, Γεωπόνο, επίσης εμπειρογνώμονα.

ια) Στέργιο Τζιμίκα, Ιατρό και μεταποιητή Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, εμπειρογνώμονα, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Δημήτριο Μιχαηλίδη, Γεωπόνο, επίσης εμπειρογνώμονα.

Πηγή: ΑΝΚΟ

Προηγούμενο Άρθρο

Ο πρώτος εντός έδρας αγώνας για τον Α.Σ.Καστοριάς στην Α2 Κατηγορία

Επόμενο Άρθρο

Δημοσίευση Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τον Βιολογικό Τρόπο Παραγωγής

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Εκπαίδευση – Διδασκαλία, Διά Βίου Μάθηση, Συμπερίληψη και Καινοτομία για την Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση»

Και όμως γίνεται…!!! Το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Εκπαίδευση –