Συγκέντρωση συμπαράστασης: «Άγγελε & Δημήτρη είμαστε μαζί σας!» (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Ολοκληρώθηκε πρίν από λίγη ώρα, η δεύτερη συγκέντρωση συμπαράστασης, στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης τουρκίας , την οποία οργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών της περιοχής μας, μπροστά από το κτίριο της Π.Ε. Καστοριάς.

Στο κάλεσμα αυτό της πρωτοβουλίας πολιτών της περιοχής μας, ανταποκρίθηκαν οι τοπικές αρχές του τόπου μας, φορείς, σωματεία, οργανώσεις και εκατοντάδες κόσμου, αυτή τη φορά, οι οποίοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην συνεχιζόμενη κράτηση στις τουρκικές φυλακές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, απευθύνοντας παράλληλα μηνύματα συμπαράστασης, στον Άγγελο και στον Δημήτρη αλλά και ευχές, για άμεση επιστροφή στην πατρίδα, ώστε να κάνουν Πάσχα με τους γονείς τους.

Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε το μέλος της επιτροπής πρωτοβουλίας των πολιτών που την οργάνωσε, συμπολίτης μας Παύλος Φίλος, ξεκίνησε με χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ, ο οποίος είπε ότι με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος & Σουφλίου κ. Δαμασκηνό απέστειλαν από κοινού επιστολή στον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ερντογάν για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί συμπαράστασης, από την Βουλευή ΝΔ Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Καστοριάς Σωτ. Αδαμόπουλο και Αν. Αγγελή αντίστοιχα, τον Αντιδήμαρχο Άργους Ορεστικού Τιμ. Ζέζο και τον εκπρόσωπο Βορειοηπειρωτών Δελβίνου Δημοσθ. Ζούλη.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξ/κών Ν. Καστοριάς Ηλ. Τζωρτζόπουλος, ενώ διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης που έστειλαν, ο Σύλλογος Καστοριέων Ν. Υόρκης «ΟΜΟΝΟΙΑ», ο Σύλ. Φοιτητών ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, καθώς επίσης σύλλογοι και σωματεία της περιοχής μας.

Τέλος, διαβάστηκε ψήφισμα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο και «Τη υπαρμάχω» που έψαλε ο κόσμος.

Το ψήφισμα που διαβάστηκε, έχει ώς εξής:

 

Καστοριά, 1-4-2018

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΡΟΣ:

1)ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

2)κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

3)κ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

4) κ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

5) ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

6)Μ.Μ.Ε.

Αξιότιμοι κ.κ.,

     μετά από τις δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν με παλμό και εθνική ανάταση, την Κυριακή 18 Μαρτίου του 2018 και σήμερα ανήμερα την Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου του 2018 μπροστά από το μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, όλων εμάς των συμπατριωτών του Άγγελου Μητρετώδη και Δημητρίου Κούκλατζη και κάτω από το βάρος της ευθύνης που διακατέχει όλους τους Έλληνες ,εδώ και 3000 χρόνια -εντός και εκτός των ορίων της Ελληνικής επικράτειας – σε εθνικά, παλλαϊκά και όχι μόνο θέματα αναγκαζόμαστε στην επίδοση και δημοσίευση του συγκεκριμένου ψηφίσματος από εδώ, από τη γη της θυσίας του πρωτεργάτη του Μακεδονικού αγώνα Παύλου Μελά.

     Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι και Έλληνες πατριώτες απαιτούμε και δεν εκλιπαρούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο αυτών στρατιωτικών μας – που είναι δικά μας παιδιά, παιδιά όλων των Ελλήνων – οι οποίοι σε ώρα εντεταλμένης υπηρεσίας αρπάχθηκαν και κρατούνται ως όμηροι πολιτικών παιχνιδιών από τη «φίλη» μας και γείτονά μας Τουρκία.

Γι΄αυτό, αποφασίζουμε ομόφωνα ως λαός και όπου φωνή λαού οργή Θεού τα παρακάτω ως αρχικές αντιδράσεις μας:

Α) Μποϋκοτάζ όλων των τουρκικών προϊόντων που έρχονται στην Ελλάδα.

Β) Μποϋκοτάζ όλων των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών και έργων που παίζονται σε ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια.

Γ) Αρχής γενομένης από την γενέτειρα του Άγγελου Μητρετώδη θεωρούνται ανεπιθύμητοι όλοι οι εκπρόσωποι του Τουρκικού κράτους και της κυβέρνησής του, όπως σε λίγες ημέρες κατά την διάρκεια της έκθεσης γούνας στην Καστοριά, θα εμφανισθούν ο Τούρκος Εμπορικός Ακόλουθος ή και ο Τούρκος Πρέσβης ή Πρόξενος για να στηρίξουν και προωθήσουν τα προϊόντα τουρκικών συμφερόντων .

     Ως πολιτικοί μας άρχοντες – ταγοί και ως κραυγή αγωνίας μας αλλά και επισήμανσης περαιτέρω ενεργειών μας απαιτούμε όπως ενεργήσετε άμεσα για την απελευθέρωση τους όχι με λόγια και επιστολές μόνο αλλά με έργα γι’ αυτούς που «φυλάττουν Θερμοπύλες» για να μπορούμε όλοι εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι, να εκτελούμε τις εργασίες μας απερίσπαστοι αλλά και να κρατάμε ασφαλείς τις θέσεις μας.

Δεν εκλιπαρούμε αλλά διεκδικούμε ως λαός και το απαιτούμε και αυτό από τους πολιτικούς άρχοντες.

    ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ                                                                                                         Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ       ΑΛΕΞΙΑ ΤΗΛΑΒΕΡΙΔΟΥ     ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΥ                     ΠΑΥΛΟΣ   ΦΙΛΟΣ