Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Καστοριάς

/

Με τυμπανοκρουσίες και συνθήματα κατά της κυβέρνησης, μέλη της πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών  Καστοριάς πραγματοποίησαν  το μεσημέρι συγκέντρωση  διαμαρτυρίας έξω από την  Π.Ε Καστοριάς.

 Οι λόγοι  για τους οποίους αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη συγκέντρωση η οποία ήταν η δεύτερη που έγινε μέσα σε λίγες μέρες,  όπως ανέφεραν ήταν:

«Σε λιγότερο από ένα μήνα κλείνουμε ένα χρόνο από το ξεκίνημα της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης που βίωσε η γενιά μας. Δεν είναι όμως μόνο υγειονομική η κρίση. Χτυπήθηκε ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, οι τέχνες, οι δημιουργοί, οι άνθρωποι που εργάζονται στο θέαμα – ακρόαμα και τελευταία διατυμπανίζεται ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Ποια κανονικότητα;

Δεν είναι κανονικότητα η φίμωση του καλλιτεχνικού και ελεύθερου λόγου με σκοπό τον έλεγχο της κοινωνίας.

Δεν είναι κανονικότητα το  να απαγορεύονται τραγούδια όπως το Bella Ciao, Αερικό του Θ. Παπακωνσταντίνου, Πότε θα κάνει ξαστεριά του Ν. Ξυλούρη, Όσοι γινούν πρωθυπουργοί του Μ. Βαμβακάρη, Σιγά μην κλάψω του Γ. Αγγελάκα.

Δεν είναι κανονικότητα το να διώκονται ποινικά καλλιτέχνες για την τέχνη τους.

Δεν είναι κανονικότητα η τέχνη με περιοριστικά μέτρα.

Να θυμάστε καλά ότι εκμεταλλευτήκατε τη «Μήδεια» για να ψηφίσετε τον τρομονόμο παρά την αντίδραση του καλλιτεχνικού και όχι μόνο κόσμου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Μήδεια ήταν αυτήν που έδωσε την τέχνη της και τις συμβουλές στον Ιάσωνα για να αποκτήσει το χρυσόμαλλο δέρας. Ξεχάσατε όμως ότι η Μήδεια ήταν εκδικητική και δεν δίστασε να σκοτώσει ακόμη και τα παιδιά της από θυμό και την επιθυμία για εκδίκηση. Με λάθος φαινόμενο τα βάλατε.

Η ΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΕΙΛΗ».

Στη συνέχεια  οι συγκεντρωθέντες μετέβησαν έξω από το  γραφείο του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς  Ζήση Τζηκαλάγια φωνάζοντας συνθήματα.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ – ΝΑΔΑΛ 3-2: Απίστευτη ανατροπή και στους “4” ο Τσιτσιπάς (vids)

Επόμενο Άρθρο

755 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην χώρα μας – 13 ακόμα θάνατοι

Τελευταία από Μουσική