Στο τραπέζι το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής, πότε επιστρέφει το click away

/

Την Πέμπτη θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις για το άνοιγμα τωνκαταστημάτων τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Blue Sky, τόνισε πως σε συνεργασία με τους ειδικούς και τις εισηγήσεις που θα δώσουν, θα αποφασιστεί το πώς και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην μέθοδο του click away μετά την λήξη του αυστηρού lockdown ως τις 11 Ιανουαρίου, αρκεί να το επιτρέψουν και οι συνθήκες.

“Την Πέμπτη θα έχουμε νέα συζήτηση. Για τους επιδημιολόγους κρίνονται κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες, καθώς θα έχουν εικόνα για την περίοδο των Χριστουγέννων. Καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 11 του μηνός θα επιστρέψουμε στο click away”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Οσον αφορά στο ζήτημα της αντίδρασης της Ιεράς Συνόδου και το άνοιγμα των εκκλησιών ταΘεοφάνεια, ο υπουργός τόνισε πως ελπίζει ότι θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις στην εκκλησία, σημειώνοντας πως είναι κοινό συμφέρον όλων να τηρηθούν τα μέτρα.

“Δεν είναι απόφαση που πάρθηκε για να ταλαιπωρήσει τους πιστούς, αλλά είναι μία απόφαση που έχει ληφθεί σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, καθώς έχει ξεκινήσει το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, το οποίο είναι και το πιο φρικτό”, είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως “οι νόμοι ισχύουν για όλους” και πως θα υπάρχουν κυρώσεις αν παραβιαστούν οι νόμοι.

dikaiologitika.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Εορδαία: Πέντε Ιερείς και Μοναχοί με covid-19 μετά τη χειροτονία Μοναχού

Επόμενο Άρθρο

ΣΓΚ: Με δικαίωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ξεκίνησε η Νέα Χρονιά

Τελευταία από Ελλάδα