Στο Προεδρικό ο Νίκος Ανδρουλάκης – «Δεν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέστρεψε την, τρίτη κατά σειρά, διερευνητική εντολή

Δεν παρέλαβε την τρίτη διερευνητική εντολή ο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έφτασε στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης.

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη σύντομη συζήτηση του με την κυρία Σακελλαροπούλου, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Νωρίτερα, σήμερα, ενώπιον της κυρίας Σακελλαροπούλου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, καθώς, όπως είπε, «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Με το βλέμμα στις δεύτερες κάλπες

Από τη στιγμή που και ο Νίκος Ανδρουλάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με το Σύνταγμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

Εάν και αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, τότε η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει το σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Στόχος  των πολιτικών δυνάμεων είναι η επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής κάτι που αναμένεται να γίνει την Κυριακή. Η νέα Βουλή θα έχει μικρή διάρκεια, καθώς την Δευτέρα θα προχωρήσει η διάλυση του σώματος ώστε στις 25 Ιουνίου να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες.

in.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Κ.Υ. Καστοριάς: Δράση για τη λογοθεραπεία (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας συν/χος Οδοντίατρος Δημήτριος (Τζίμης) Λ. Μαργαρίτης

Τελευταία από Τοπικά Νέα