Στις διήμερες εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ στην Αθήνα η Ε.Α.Υ Καστοριάς (φωτο)

/

 

Στις διήμερες εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ στην Αθήνα 30 & 31 -07-2019 συμμετείχε η Ε.Α.Υ Καστοριάς δια του Προέδρου της κ. Σπυρίδη Ιωάννη και του Γενικού Γραμματέα της κ. Τοτονίδη Μηνά.

Από την Ένωσή μας τέθηκαν υπόψη του Γενικού Συμβουλίου ζητήματα όπως η χρόνια έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού (οχήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, εκτυπωτές , φαξ) η δυσκολία που αντιμετωπίζουν Υπηρεσίες της Δ.Α Καστοριάς στην εφαρμογή του σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ, (ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες) καθώς και η ανάγκη έκδοσης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να ενταχθούν στον προϋπολογισμό έτους 2019 και να καταβληθούν στους δικαιούχους συναδέλφους υπομνήματα παρελθόντων ετών (λόγω μεταναστευτικού ) που εκκρεμούν από το 2017.Από την Ένωσή μας προτάθηκε παράλληλα και η έκδοση μιας Ενιαίας Διαταγής από το Α.Ε.Α βάση της οποίας θα πραγματοποιηθεί ανακατανομή των οργανικών θέσεων σε επίπεδο διευθύνσεων προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των Υπηρεσιών εντός Διευθύνσεως.

Σε συζήτηση που είχαμε με τον αντιπρόεδρο οικονομικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ Πανταζή Βασίλη ζητήσαμε και λάβαμε απαντήσεις σχετικά με το ΒΟΕΑ ενώ παράλληλα του θέσαμε και την αγωνία πολλών συναδέλφων σχετικά με την εξαγορά του στρατού η οποία καθυστερεί.

Με αφορμή την μετάβαση στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Ένωσής μας επισκέφτηκαν το ΤΕΑΠΑΣΑ και σε συνάντηση που είχαν με τον νέο πρόεδρο του ταμείου Ταξίαρχο κ. Πέτσα Δημήτριο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς για την πρόσφατη επέκταση του κλάδου υγείας (εγκύκλιος υπ’ αριθμ 103021269 από 31-07-2019) καθώς και να λάβουν πληροφόρηση σχετικά με τα δάνεια και τα βοηθήματα που χορηγεί το ταμείο.

Στην ατζέντα της Ένωσής μας ένα από τα βασικά θέματα είναι και η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου για το οποίο όπως μας ενημέρωσε σε κατ ιδίαν συνάντηση ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Υποστράτηγος κ Ντζιοβάρας Παναγιώτης εδώ και καιρό έχει υπογραφεί η σύμβαση και σταδιακά ολοκληρώνονται οι διαδικασίες προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια του κτηρίου από την πολεοδομία Καστοριάς για να ξεκινήσουν επιτέλους οι εργασίες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο                                                                                                                    Ο

Πρόεδρος                                                                                          Γενικός Γραμματέας

ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης                                                                                    ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

Προηγούμενο Άρθρο

Β. Παπακωνσταντίνου – Back to the Roots! (φωτογραφίες+video)

Επόμενο Άρθρο

Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός στη Θεσ/νίκη για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών

Τελευταία από Ελλάδα