Στην Καστοριά το Rally Greece off road

κατηγορία : Αθλητικά/Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Η Καστοριά θα είναι η έδρα του Rally Greece off road το οποίο   διεξάγεται για 6η χρονιά.

Πρόκειται για έναν αγώνα με διεθνή χαρακτήρα στον οποίο λαμβάνουν μέρος 31 οχήματα από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία, και την Ουγγαρία.

Στο ράλι το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 17 – 20 Μαΐου αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καστοριάς ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος και Ανέστης Αγγελής αντίστοιχα καθώς και ο υπεύθυνος προώθησης αγώνα στο εξωτερικό Κώστας Θεολόγης και ο αλυτάρχης του αγώνα Αλέκος Αποστολίδης.

Τα οχήματα που λαμβάνουν μέρος αναμένεται να φτάσουν αύριο στο πάρκινγκ απέναντι από το κτίριο της Π.Ε Καστοριάς.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 8:30πμ θα πραγματοποιηθεί δίπλα από το Ενυδρείο – ΚΠΕ μια ειδική διαδρομή η οποία θα επαναληφθεί την επομένη στις 5:30μμ.

«Αυτές είναι οι πιο κατάλληλες στιγμές για όλους τους Καστοριανούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να απολαύσουν με ασφάλεια και για αρκετή ώρα τα οχήματα που θα συμμετέχουν», σημείωσαν οι διοργανωτές.

Το Rally Greece offroad περιλαμβάνει τρεις διαδρομές. Η πρώτη μήκους 95 χιλιομέτρων έχει αφετηρία το Τρίγωνο Πρεσπών και τερματισμό το Σιδηροχώρι Καστοριάς.

Η δεύτερη, μήκους 85 χιλιομέτρων, ξεκινά από τον Ανθότοπο Κοζάνης και καταλήγει κοντά στον Γέρμα Καστοριάς και η τρίτη διαδρομή ξεκινά από τον Απόσκεπο και τερματίζει στον Μαυρόκαμπο.

Οι διαδρομές θα γίνονται δυο φορές την ημέρα.

Το Rally Greece off road διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο «Άτλαντας» και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καστοριάς.

Ε.Ψ.