Στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε) εντάχθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας

κατηγορία : Γούνα από

Την ένταξή της σ΄αυτό το τριτοβάθμιο όργανο, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας  Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας  Δημήτρης Κοσμίδης.

«Η συγκεκριμένη ενέργεια   έγινε  με στόχο  τη  συγκρότηση των δυνάμεων για να  δυναμώσουμε και το πολιτικό μας λόμπι αλλά και  γενικότερα όλες τις δραστηριότητες τις οποίες θέλουμε να κάνουμε», τόνισε ο πρόεδρος  της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης.

«Η ένταξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Γούνας στην Ε.Σ.Ε.Ε.,  μας τιμά ιδιαιτέρως, αλλά παράλληλα μας δημιουργεί και κάποιες ευθύνες. Εμείς, πρέπει αυτό να το ανταποδώσουμε   με συγκεκριμένες πράξεις , όχι με λόγια»,  επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. Βασίλης Κορκίδης .

Ανέφερε παράλληλα ότι  η  Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας   θα συμμετάσχει  στο πρώτο  ελληνικό ναυτιλιακό cluster το οποίο θα δημιουργηθεί στις πύλες εισόδου της χώρας μας  και η αρχή θα γίνει  από το λιμάνι του Πειραιά.

«Το πρώτο ναυτιλιακό  cluster  που    δημιουργήθηκε  όπου η συμμετοχή  σας  είναι πάρα πολύ σημαντική,  έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Έχει μέλος  του την  Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τα  4.500 ελληνόκτητα πλοία  με ότι αυτό συνεπάγεται.  Άρα έχουμε μια δεξαμενή , ένα πελατολόγιο το οποίο είναι  μέσου και υψηλού εισοδήματος.

Εκεί λοιπόν, θα μπορείτε είτε σε συνεννόηση απευθείας με τη  διοίκηση που  Ο.Λ.Π. – επειδή δημιουργεί ένα  terminal  υποδοχής επιβατών  κρουαζιερόπλοιων  που θα  διαμορφώσει έναν  χώρο υποδοχής με εμπορικά καταστήματα-   να διαμορφώσετε και να  δημιουργήσετε ένα σημείο το οποίο θα είναι  γνωστό σε όλους τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων , ότι αυτό είναι το σημείο  γούνας  της ελληνικής κρουαζιέρας.

Θεωρώ ότι αυτό θα είναι προς όφελος των γουνοποιών ώστε να μπορέσουν να πάνε στην πηγή γιατί διαθέτουν ποιότητα, τεχνογνωσία, γιατί έχουν μια εξωστρέφεια που σήμερα αναζητείται κι έχουν και μια δυναμική», σημείωσε.

Νωρίτερα, ο κ. Κορκίδης είχε συνάντηση με τα μέλη του  Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας. Στη συνάντηση έλαβε επίσης μέρος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς Βαγγέλης Πανταζής.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας είναι  η  15η ομοσπονδία που εντάσσεται στην Ε.Σ.Ε.Ε και η πρώτη κλαδική που εντάσσεται στο  συγκεκριμένο όργανο.

Ελένη Ψωμαδάκη