Στην διημερίδα του προγράμματος CHRODIS παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου (φωτο)

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Στην πολύ σημαντική διημερίδα του προγράμματος CHRODIS, που πραγματοποιείται εχθές και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου.

Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή συνεργασία, που συγκεντρώνει πάνω από 60 συναφείς και συνεργαζόμενους εταίρους από εθνικά και περιφερειακά τμήματα υγειονομικών και ερευνητικών ιδρυμάτων από 26 κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδος, που συνεργάζονται για τον εντοπισμό, επικύρωση, ανταλλαγή και διάδοση ορθών πρακτικών σχετικά με τις χρόνιες ασθένειες και την υγιή γήρανση καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής στα κράτη μέλη της ΕΕ και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε τοπικά, περιφερειακά και εθνικά σύνορα.

Το επίκεντρο είναι η προαγωγή της υγείας και η πρωτοβάθμια πρόληψη, καθώς και η διαχείριση του διαβήτη και των πολυθρόνων χρόνιων παθήσεων.

Παράλληλα προσφέρεται στους εταίρους η ευκαιρία να προσκαλέσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους πολιτικούς και τους ασθενείς να συζητήσουν την αξία αυτού του έργου και να αναπτύξουν μια στρατηγική για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων του έργου.

Σημαντική η συνεισφορά του συντοπίτη μας κ. Χρήστου Σαββόπουλου, τον οποίον η Μαρία Αντωνίου είχε την ευκαιρία να συγχαρεί και να συζητήσει εκτενώς για όλα αυτά τα ζητήματα.

http://chrodis.eu/event/site-visit-in-thessaloniki-greece/

Γραφείο Τύπου Μαρίας Αντωνίου