Σοφία Ζαχαράκη: “Η περιοχή της Καστοριάς γίνεται ένα παράδειγμα για την επόμενη μέρα του τουρισμού” (φωτογραφίες)

Το Υπουργείο Τουρισμού στρέφει το φως προς όλες τις περιοχές της Ελλάδας και νομίζω πως και η Καστοριά, μπορεί να αξιοποιήσει αυτή την αλλαγή πλεύσης, τόνισε η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη η οποία επισκέπτεται την Καστοριά.

Η Υφυπουργός είχε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς. Το μεσημέρι στο χώρο του αρχοντικού Τσιατσιαπά παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

“Η περιοχή της Καστοριάς γίνεται ένα παράδειγμα για την επόμενη μέρα του τουρισμού αφού διαθέτει ένα πολύ ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, χιονοδρομικό κέντρο, την λίμνη, κομμάτι πολύ έντονο πολιτισμού, το βυζαντινό στοιχείο, τον νεολιθικό οικισμό κ.α.

Οι υποδομές πρόσβασης είναι καλές και θα συνεχίσουν να βελτιώνονται και αυτό πιστώνεται στην παρούσα κυβέρνηση.  Αυτή τη στιγμή  έχουμε μπροστά μας χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το Ταμείο Ανάκαμψης τα ΠΕΠ, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν.

Μπορεί πράγματι να ζούμε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, να έχει ταλαιπωρηθεί ο Έλληνας επιχειρηματίας, να έχει προβληματιστεί ο Έλληνας εργαζόμενος, αλλά υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία βοήθησε με τα έργα να συγκρατηθεί η ανεργία,  συγχρόνως δε, έχουμε όλες  τις ευκαιρίες μπροστά μας, περιοχές όπως και η Καστοριά – και από δω και πέρα μπορείτε να με θεωρείται ως μία πρέσβειρα της Καστοριάς, να πω το τουριστικό της προϊόν παντού – να πάρουν την ευκαιρία την οποία άξια μπορεί η Καστοριά να την έχει ούτως ώστε να είναι ένας προορισμός βιώσιμος με χαρακτηριστικά όπως θεματικός τουρισμός, ποιοτικός τουρισμός και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, το περιβαλλοντικό, το οποίο είναι εντονότατο  στην περιοχή”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας σε ερώτηση του “fonikastorias.gr” σχετικά με το πώς το Υπουργείο Τουρισμού  μπορεί να στηρίξει την τουριστική ανάπτυξη της Καστοριάς, ανέφερε:

“Είτε με το να προωθούμε τον ορεινό όγκο και να βλέπει ο Έλληνας ταξιδιώτης ότι υπάρχει το βουνό, η λίμνη, υπάρχει εναλλακτική δραστηριότητα. Αυτό θα δώσει απτά αποτελέσματα.

Ήδη το πρόγραμμα ενίσχυσης εγχώριου τουρισμού το “Τουρισμός για όλους” είδαμε ήταν απτό. Ήταν το μεγαλύτερο πρόγραμμα τουρισμού το οποίο έχει τρέξει στην Ελλάδα από το Υπουργείο Τουρισμού και έχει δώσει πραγματικές ανάσες στο ελληνικό ξενοδοχείο. Συνεχίζουμε και με τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού.

Και βέβαια μπορούμε με προγράμματα ή με λύσεις οι οποίες είναι στοχευμένες μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εδώ είμαστε, με τις αυτοδιοικήσεις Α’  και Β’ βαθμού να έχουν έτοιμες μελέτες ή να ετοιμάζουν τις μελέτες για να μπορούν να έχουν την πιθανότητα να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα. Όλα αυτά λοιπόν είναι προς την κατεύθυνση της βοήθειας προορισμών που έχουν το πακέτο πιθανότητα να μην είχαν όμως μέχρι τώρα το φως στραμμένο. Στρέφουμε εμείς τώρα το φως σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και νομίζουμε ότι και η Καστοριά μπορεί τώρα να αξιοποιήσει αυτή την αλλαγή πλεύσης”, σημείωσε.

Την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία  Ζαχαράκη καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς  Βασίλης  Βελλίδης.

Την συνόδευαν επίσης ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

 Κατά την εδώ παραμονή της  ή κα Ζαχαράκη πρόκειται να επισκεφθεί μνημεία και μουσεία της Καστοριάς.

fonikastorias.gr  Σ.Ι – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

18.333 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στη χώρα μας – 73 ακόμα θάνατοι – 668 διασωληνωμένοι

Επόμενο Άρθρο

Ενημέρωση της ΔΕΥΑΚαστοριάς για την προστασία των υδραυλικών εγκαταστάσεων έναντι του παγετού

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των γεφυρών Γέρμα, Αμμουδάρας, Άργους Ορεστικού, Γκιόλε & Μεσοποταμίας – Αγ. Κυριακής, από την Π.Ε. Καστοριάς πρ. 335.000€

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των γεφυρών Γέρμα, Αμμουδάρας, Άργους Ορεστικού, Γκιόλε και Μεσοποταμίας – Αγίας Κυριακής