Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Μέγας Ευεργέτης Νικόλαος Παπαγεωργίου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, ο Μεγάλος Ευεργέτης της Σιάτιστας και της Ελλάδας Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του siera fm, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του Σιάτιστα, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Ποιος ήταν ο Νικόλαος Παπαγεωργίου

Πρωτότοκος γιος του Γεωργίου Παπαγεωργίου και της Αλεξάνδρας Γκίμπα, ο Νικόλαος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1930 στην Σιάτιστα του νομού Κοζάνης, στη Δυτική Μακεδονία.

Έχοντας χάσει νωρίς τον πατέρα του στο πόλεμο του 1940, αναγκάστηκε να δουλεύει από παιδί για να στηρίξει την οικογένειά του.

Οι δύσκολες συνθήκες της ζωής τον όπλισαν με θάρρος και επιμονή. Φιλομαθής και άοκνος, ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα το 1953 μαζί με τα αδέλφια του Λεωνίδα και Απόστολο. Από νωρίς επικεντρώθηκε στην παραγωγή και το εμπόριο γούνας, πάντα με στόχο τις εξαγωγές στις αγορές του εξωτερικού.

Το 1957 παντρεύτηκε την Άννα Τζιουρά και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τον Μάρκο.

Το διορατικό πνεύμα και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο ανέδειξαν τις εταιρίες της οικογένειας στην κορυφή της Ελλάδας ήδη από το 1963. Το όνομα Παπαγεωργίου έγινε συνώνυμο με την υψηλή ποιότητα και την πρωτοπορία και μέσα στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 κυριάρχησε όχι μόνο στην ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια αγορά.

Άνθρωπος με τόλμη και κοινωνική ευαισθησία, ο Νικόλαος Παπαγεωργίου δεν περιορίστηκε στο τιμόνι του δραστήριου ομίλου των επιχειρήσεών του.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα δημιούργησαν το 1991 το Ίδρυμα Παπαγεωργίου. Έχοντας όραμα και στόχο την προσφορά στην ελληνική κοινωνία, διέθεσαν 30 εκατομμύρια δολάρια και ανέλαβαν την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη. Το Ίδρυμα συμμετέχει στη διοίκηση του Νοσοκομείου που λειτουργεί από το 1999, προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης, γράφοντας μια επιτυχημένη πορεία στο τομέα της Υγείας στην Ελλάδα.

Πολλές οι δωρεές στην πόλη που μεγάλωσε, τη Σιάτιστα.

Γυμνάσιο- Λύκειο, διαμόρφωση χώρου Αγίου Δημητρίου, Κληροδότημα για σπουδές, και πολλά άλλα.

Πηγή: sierafm.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»: Συλλυπητήριο μήνυμα

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα, 16 Ιουλίου, το μεγάλο σχίσμα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία