Σημαντική διάλεξη στην Θεσ/νίκη από τον Πρόεδρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς

//

Ο Πρόεδρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς κ. Χρυσόστομο Παπασταύρος, καλεσμένος από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων « Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» που εδρεύει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της ετήσιας εκδήλωσής του πραγματοποίησε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 σημαντική διάλεξη με θέμα « Το Μακεδονικό ζήτημα από τον Πρώιμο Μακεδονικό Αγώνα έως σήμερα».

Η εν λόγω διάλεξη έγινε στο αμφιθέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Θεσσαλονίκης.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Σ’ αυτό το πολυπληθές ακροατήριο, ο ομιλητής ανέπτυξε κυρίως την περίοδο του Πρώιμου Μακεδονικού Αγώνα 1867-1887 παρουσίασε δε, αρκετούς χάρτες της περιόδου αυτής και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Στους περισσοτέρους των ακροατών έκανε τεράστια εντύπωση αυτή η περίοδος του Μακεδονικού Αγώνα που ήταν άγνωστη σ’ αυτούς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κομβικές χρονολογίες του Μακεδονικού Αγώνα από το 1870-1908. Έκλεισε δε, την ομιλία του… λέγοντας ότι αν « η Ελλάδα δεν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία και αυτό οι γείτονες το ξέρουν – δεν αποκτούν νομιμοποίηση από κανένα άλλο κράτος του κόσμου. Σε καμία περίπτωση δε, η επιμονή μας για το όνομα δεν μπορεί να θεωρηθεί ΠΑΡΑΛΟΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ… κ.λ.».

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Άργους Ορεστικού: Σε εφαρμογή το Μέτρο 11 “Βιολογικές Καλλιέργειες” έτους 2017 (ποιες δράσεις αφορά)

Επόμενο Άρθρο

Με την παρουσία Μπούτα η συνεδριάση αύριο στο Αμύνταιο των αγροτοκτηνοτρόφων Δυτ. Μακεδονίας

Τελευταία από Εκδηλώσεις