Σημαντικές συναντήσεις του Δημ. Κοσμίδη στην Αθήνα για θέματα του κλάδου της γούνας

//

Σημαντικές συναντήσεις είχε την π. βδομάδα στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΕΟΓ Δημήτρης Κοσμίδης με σκοπό την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στον κλάδο της γούνας.

Στα αποτελέσματα των συναντήσεων αναφέρθηκε ο κ. Κοσμίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Πρώτος σταθμός του προέδρου της ΕΟΓ ο οποίος συνοδευόταν και από τον βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Κοζάνης κ. Αμανατίδη, ήταν το Enterprise Greece με στελέχη του οποίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για την εκθεσιακή πολιτική του κλάδου της γούνας.

«Είχαμε καταθέσει το σχετικό οργανόγραμμα πέρσι αλλά δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί αφού τόσο οι εκθέσεις όσο και οι δημοπρασίες ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εμείς όμως δεν πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Κάνουμε ενέργειες για τις εκθέσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν του χρόνου», σημείωσε ο κ. Κοσμίδης.

Επόμενος σταθμός, ήταν το Υπουργείο Εξωτερικών από το οποίο ζήτησε και έλαβε μια επιστολή συμπαράστασης της κυβέρνησης προς την ελληνική γούνα.

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν προβλήματα για τον κλάδο της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις απογορεύσεις που επίκεινται για να γίνουν όπως για παράδειγμα στο Σικάγο.

«Μας ζητήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας μια επιστολή συμπαράστασης της ελληνικής κυβέρνησης και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να την έχουμε στα χέρια μας και θα την καταθέσουμε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας», ανέφερε και ανακοίνωσε παράλληλα μια θετική όπως είπε εξέλιξη για τους γουνοποιούς, σύμφωνα με την οποία: «στα εμπορεύματα τα οποία οι γουνοποιοί κάνουν επανεξαγωγή και λήγουν δεν θα επιβάλλονται έως τις 31-12-2021 πρόστιμα».

Ανέφερε ακόμη ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

«Έχουμε έτοιμες τις προτάσεις μας και θα ζητήσουμε τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας», επισήμανε.

Παράλληλα δήλωσε ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε συνδιοργάνωση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας, παγκόσμιο συνέδριο γούνας, ενώ ανακοίνωσε ότι το Summer School το οποίο επρόκειτο να γίνει τον Αύγουστο, αναβάλλεται και πως υπάρχει η σκέψη να διοργανωθεί τα Χριστούγεννα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΓ, είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Καρανίκα με τον οποίο συζήτησε την έκδοση ενός βιβλίου με θέμα την επεξεργασία της γούνας στην Καστοριά και τη Σιάτιστα. Το βιβλίο αυτό θα διανεμηθεί σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας μας.

«Πρέπει να αντιστραφεί και στην Ελλάδα το αρνητικό κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί για τη γούνα», υπογράμμισε ο κ. Κοσμίδης.

Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΕΟΓ, σχολίασε πρόσφατη δήλωση του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια ο οποίος προέτρεψε τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων να αλλάξουν κατεύθυνση και να ασχοληθούν με την εκτροφή κουνελιών.

«Ήμασταν και είμαστε υπερήφανοι για τον κλάδο των εκτροφέων γούνας. Επενδύσεις οι οποίες έγιναν στην περιοχή μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση έρχεται για να δώσει λύσεις και όχι να προτρέπει τους εκτροφείς και τους γουνοποιούς, να αλλάξουν επάγγελμα. Όταν δεν μπορούμε να δώσουμε λύσεις σιωπούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ελένη Ψωμαδάκη

Προηγούμενο Άρθρο

Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς υλοποιεί πρόγραμμα ERASMUS+

Επόμενο Άρθρο

Το νέο ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς

Τελευταία από Γούνα