Σημαντικές συναντήσεις της Μαρίας Αντωνίου στην Αθήνα

Δύο σημαντικές συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε πρόσφατα στην Αθήνα η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου. Η μία με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν όλα τα μεγάλης σπουδαιότητας και αντίκτυπου έργα που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, καθώς και αυτά που σχεδιάζονται ή βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πορεία εξέλιξης της μελέτης για το Νέο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Καστοριάς, η οποία προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

Και η άλλη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, όπου συζητήθηκαν τα καίρια ζητήματα που έχουν ανακύψει λόγω των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, που είναι ήδη ορατές και στη χώρα μας, καθώς και τα θέματα που άπτονται στον τομέα της πολιτικής προστασίας στην περιοχή μου, την ακριτική Καστοριά, που λόγω της γεωγραφικής της θέσης, χρήζουν οργανωμένου και συντονισμένου σχεδίου δράσης.

Στο μεταξύ, υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός για το 2024, που είναι ο πρώτος, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, ο οποίος καταρτίστηκε και κατατέθηκε προς ψήφιση, με την χώρα μας να έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

Η Μαρία Αντωνίου τόνισεπως το πολιτικό στοίχημα της τρέχουσας κυβερνητικής περιόδου είναι ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Επιλέγουμε να κάνουμε γοργά και σταθερά βήματα στο μέλλον. Η αναδιαμόρφωση των δομών της πολιτικής προστασίας είναι η απάντηση στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής. Κι εμείς οφείλουμε να σταθούμε ανθεκτικοί απέναντί της. Και τη νέα χρονιά, επιταχύνουμε και υλοποιούμε με γοργούς ρυθμούς το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, με προσήλωση στο στόχο, γιατί ο μόνος αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, που είναι υπαρκτά. Για μας στη Νέα Δημοκρατία, η ανάπτυξη της χώρας είναι θέμα εθνικής σημασίας. Είναι η δική μας “πορεία προς το μέτωπο”, για να δανειστώ και τη η φράση του κορυφαίου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, το μέτωπο της Ελλάδας του μέλλοντος με ευρωπαϊκή προοπτική”.

Γραφείο Τύπου Μαρίας Αντωνίου

Προηγούμενο Άρθρο

Τα δρομολόγια της κινητής αστυνομικής μονάδας για την επόμενη εβδομάδα στην ΠΕ Καστοριάς (28-30/12)

Επόμενο Άρθρο

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ενδιαφέρον 5 επενδυτικών σχημάτων για το μεγαλόπνοο έργο των νέων φοιτητικών εστιών και του πολυδύναμου συνεδριακού κέντρου μέσω ΣΔΙΤ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το μεγαλόπνοο κτηριολογικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων σύγχρονων υποδομών φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου