Σε φάση ωρίμανσης το επιχειρηματικό πάρκο Δισπηλιού Καστοριάς (φωτο)

/

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Θεματικών Πάρκων και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, μέσω του Ολοκληρωμένου Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης το οποίο εφαρμόζει, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  9 Μαίου στο Δισπηλιό Καστοριάς  η εκδήλωση ενημέρωσης για την πορεία του εκεί Επιχειρηματικού Πάρκου.

Σκοπός του εγχειρήματος της Περιφέρειας Δυτική Μακεδονίας, του οποίου την ευθύνη υλοποίησης ανέλαβε η ΑΝΚΟ ΑΕ ΑΟΤΑ, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται μέσω του ΠΤΑ, είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων, ενόψει της δίκαιης μετάβασης και η δομημένη αξιοποίηση των αναπτυξιακών ευκαιριών που εμφανίζονται. Η ΑΝΚΟ απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς υπάρχουσες ή και νέες επιχειρήσεις, για την εγκατάστασή τους εντός των Ε. Π. αναλύοντας τα οφέλη και πλεονεκτήματα τα οποία παρέχουν στην οργάνωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα:

Στο σχεδιαζόμενο Επιχειρηματικό Πάρκο  έχουν συνταχθεί:

Α) οι προκαταρκτικοί προϋπολογισμοί των Επιχειρηματικών Σχεδίων

Β) οι προμελέτες των Τεχνοοικονομικών μελετών Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας

Επίσης δρομολογήθηκαν κατ’ αρχήν οι ενέργειες για την σύσταση των Εταιρειών Ανάπτυξης & Διαχείρισης των δύο Επιχειρηματικών Πάρκων (ΕΑΔΕΠ)

Πρώτιστο ζητούμενο σε αυτή την χρονική φάση, είναι η Συμμετοχή, η οποία και θα αποτελέσει το εργαλείο και όχημα ώστε να προκύψει η Συνδιαμόρφωση των προοπτικών της επόμενης περιόδου και η υλοποίηση στην πορεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας  Γ. Κασαπίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη και συμμετείχαν στελέχη και τεχνικοί σύμβουλοι της ΑΝΚΟ, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Καστοριάς, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού, εκπρόσωποι φορέων της Π.Ε. Καστοριάς, ιδιοκτήτες γης, επιχειρηματίες μηχανικοί και στελέχη του Δήμου Καστοριάς .

Ο κάθε εμπλεκόμενος ή ενδιαφερόμενος μπορεί να βρίσκει στην επίσημη ιστοσελίδας της ΑΝΚΟ όλες τις πληροφορίες για το κάθε Επιχειρηματικό Πάρκο και για την υπό σύσταση Εταιρεία Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Πάρκου ώστε να εκδηλώσει γραπτώς το ενδιαφέρον του αλλά και να υποβάλει το γραπτό ερωτημά του στην ειδική φόρμα (https://www.anko.gr/index.php/el/επιχειρηματικά-πάρκα.html).

Εκ του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Προηγούμενο Άρθρο

Σύλλογος «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς»: Εκδήλωση μνήμης «Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής»

Επόμενο Άρθρο

Ζ. Τζηκαλάγιας: Πρόγραμμα περιοδειών 12/05/2023

Τελευταία από Οικονομία