Σε ποντιακούς ρυθμούς συνεχίστηκαν οι δράσεις του θερινού σχολείου του οργανισμού ASF (φωτογραφίες)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Με την ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση που   έγινε  χθες το απόγευμα στην πλατεία Μακεδονομάχων, συνεχίστηκαν οι δράσεις του θερινού σχολείου του οργανισμού  ASF  οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν   στις  19 Αυγούστου στην Κλεισούρα και  από την Κυριακή 27 Αυγούστου πραγματοποιούνται στην Καστοριά.  Τις παρακολουθούν άτομα ηλικίας  18-75 ετών από την Ελλάδα και άλλες  χώρες της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η εταίρος του   ASF για την Ελλάδα  Σουλτάνα Ζορπίδου αναφέρθηκε εν συντομία  στον σκοπό του προγράμματος το οποίο  έχει  φέτος τον τίτλο: « Courage η Ευρώπη των πολιτών», ενώ η  χορωδία που  δημιούργησαν τα άτομα που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα απέδωσε ένα τραγούδι  το οποίο αναφέρονταν στη δύναμη της θέλησης.

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η Οργάνωση Ποντίων  Ν. Καστοριάς « Ο Εύξεινος Πόντος» τα μέλη της οποίας χόρεψαν ποντιακούς χορούς παρασύροντας στον χορό τους σπουδαστές του θερινού σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους αναμνηστικά μπλουζάκια στα οποία αναγράφονταν το σύνθημα « Ας θυμηθούμε την ιστορία (μας). Αυτή είναι η Ευρώπη.»